19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Μονή Γουβερνέτου κατόρθωσε να ενώσει όλους τους πολιτικούς χώρους

Ημερομηνία:

Είναι σπάνιο, πολύ σπάνιο. Δε θυμόμαστε πολλές φορές όπου σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να συμφωνεί σε τέτοιο βαθμό.

Κι όμως, τα καμώματα της Μονής Γουβερνέτου κατόρθωσαν ακόμα και να βάλουν στην ίδια πλευρά απέναντί της, τους αναρχικούς με τον Διγαλάκη.

Από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τον αναρχικό χώρο ουδείς μπορούσε να υποστηρίξει τις ενέργειες των μοναχών της Μονής Γουβερνέτου. Ουδείς!

Προφανώς δεν είναι μόνο το παράνομο των ενεργειών αλλά και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, καθώς και η ασέβεια την οποία επέδειξαν προς εκλεγμένες αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους του λαού οι οποίοι επιλέχθηκαν δια της ψήφου των πολιτών.

Ίσως αυτό να είναι και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως των πολύ μεγάλων διαφορών που μπορεί να έχουν μεταξύ τους και των συγκρούσεων που οι διαφορές αυτές πρέπει να γεννούν για να προοδεύει ο τόπος – μπορούν να βρίσκουν έστω σε κάποια θέματα κοινά σημεια επαφής και συνεργασίας. Λειτουργώντας πρώτα και κύρια ως πολίτες του τόπου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...