14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιτίθεται στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία: «Διακυβεύονται πλέον πολλά, όχι μόνο για την Ουκρανία»

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την αντίθεσή της στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Ξέρω ότι κάποιοι ζητούν τον τερματισμό των μαχών, αλλά πρέπει να πω ότι η πραγματικότητα είναι η εξής: εάν η Ρωσία σταματήσει να πολεμά, ο πόλεμος έχει τελειώσει, εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, δεν θα υπάρχει άλλη Ουκρανία», είπε η von der Leyen τασσόμενη έτσι σαφώς υπέρ της συνέχισης του πολέμου έως την νίκη της Ουκρανίας. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη συμμετοχή της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Διακυβεύονται πολλά πλέον, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ευρώπη, για τη διεθνή κοινότητα και για την παγκόσμια τάξη», συνέχισε η κ. von der Leyen.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στο ίδιο μήκος κύματος η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, από την πλευρά της, ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο. «Είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να κερδίσεις», είπε εναντίον του χωρίς να τον κατονομάσει. «Σταματήστε να στέλνετε περισσότερους πολίτες σας στο θάνατο», προέτρεψε. Σημείωσε ότι η ανακοίνωση της κινητοποίησης δεν είχε δημιουργήσει σειρές εθελοντών για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση. «Αυτό που βλέπουμε είναι γενναίοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά να βγαίνουν στους δρόμους επειδή δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, υποσχέθηκε την Τετάρτη νέες κυρώσεις για να χτυπήσει τη Ρωσία, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση εφέδρων για να υποστηρίξει τη στρατιωτική του επίθεση στη γειτονική Ουκρανία.

Ο Ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κατηγορεί τακτικά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας, επιθυμεί την άρση τους έως τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσει μια «εθνική διαβούλευση» για το θέμα.

lalibre.be

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...