18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών για την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Τοπική Κοινότητα Πρίνου,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου, θα τιμήσει και φέτος την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 23 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Το παραπάνω Ηρώο στήθηκε από την τότε Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών (νυν Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών) που έχει έδρα την Αθήνα και μέλη τους Μυλοποταμίτες που κατάγονται από την πρώην επαρχία Μυλοποτάμου, Νομού Ρεθύμνης, οι οποίοι κάθε χρόνο προσέρχονται και τιμούν τους συνερπαρχιώτες τους, που πρόσφεραν την ζωή τους θυσία στο βωμό της πατρίδας και στα ιδεώδη της ελευθερίας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Κλήρος, η Κυβέρνηση, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Βρετανός Πρέσβης, οι Αρχές του Νομού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Σημαία και η Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Πολιτικοί και Πολιτιστικοί φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

09.55: Προσέλευση επισήμων.

10.00: Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.

10.15: Προσκλητήριο Νεκρών

10.20: Καλωσόρισμα – Χαιρετισμός του Προέδρου «Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών» κ. Σπύρου Φακιδάρη.

10.25: Χαιρετισμοί:
– Αντιπερειφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή
– Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη.

10.25: Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο: της Κυβέρνησης, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Βρετανικής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνης, Δημάρχους: Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Ανωγείων,
από εκπροσώπους: Πανεπιστημίου Κρήτης, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κομμάτων, Πολιτιστικών,Συνεταιριστικών και άλλων Φορέων, Συγγενών Πεσόντων και απότον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.

10.35: Τήρηση σιγής 1’ . Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας.
10.40: Δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνου με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου και της Ενορίας Πρίνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ