15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Η παραμόρφωση της πραγματικότητας

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Το 2019 οι γενικές διευθύνσεις στη ΔΕΗ ήταν επτά.

Σήμερα είναι δεκαπέντε!

Από 27 διευθυντές το 2019, σήμερα έχει 105 με 70 νεοφερμένους από την αγορά των Γκόλντεν μπόις!

Από 60 βοηθούς διευθυντές σήμερα έχει 250 !

Και το καλύτερο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Στάσσης, θα παίρνει 1000 ευρώ την ημέρα δηλαδή 360.000 τον χρόνο!!!

Δεν χρειάζεται βασανιστική και παρατεταμένη ανάλυση για να αντιληφθείς πόσο ανόητη και προκλητική, πόσο διευκολυντική για την κυβέρνηση προκειμένου να “θολώσει τα νερά”, ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου του Κυριάκου που είπε “αν δεν ήταν η Αριστερά το ρεύμα θα ήταν πιο φθηνό”. «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια, βλάπτετε την Ελλάδα»

Γι’ αυτές τις “αποστολές” μας έχει αποδείξει πλείστες φορές ο Άδωνις ότι είναι ο πολιτικός που δεν έχει προάγει ούτε κατά μια πύχη τον ορθό και εποικοδομητικό πολιτικό λόγο, είναι το “χαρτί” του αρχηγού που εγκύπτει, εθελούσια, στη παραπληροφόρηση, στο ψέμα, στην “παραμόρφωση” της πραγματικότητας.

Είναι ο σουρεάλ πολιτικός με την “αυτόματη σκέψη” και την απουσία ελέγχου στη σκέψη και στη λογική του.

Ο αντιπρόεδρος όταν “συλλαμβάνει” και εκφέρει την “έμπνευσή” του, την υποκείμενη σε υπερβατικές συντεταγμένες, την στερούμενη της ουσιοκρατίας, δεν προσφέρεται ούτε κατά το ελάχιστο για να γίνει αντιληπτή και κατανοητή απο το κοινό.

Οι περίπλοκες και “σοφές” αναλύσεις του μας προσφέρουν μια σημαντικότατη και εξόφθαλμη ώθηση στην κατεύθυνση της “πεφωτισμένης” ανεπάρκειάς του, στην δυσλειτουργία του εγκεφάλου του, στην “άπαχη” προσωπικότητα, ως απάχης με την κυριολεκτική αντίφαση στην ορολογία πολιτικός.

Καταφανώς, παραψυχολογικά και ίσως και παρανοητικά, ο αντιπρόεδρος συνδέεται ενορατικά με την πολιτική που δεν πείθει αφ’ εαυτής, αλλά συμβαδίζει με την “διαπίστωση” ότι η πολιτική δεν ταυτίζεται με την θεμελιώδη ρυμοτόμηση του λόγου να συγκινεί και να ανυψώνει.

Είναι η απτή κατάφαση στην αρχέγονη τάση των πολιτικών ότι ο εκφραστικός τους λόγος ΔΕΝ!!! αναλαμβάνει την ευθύνη της παροχής καθαρού και επαρκούς νοήματος.

Μας έχει πείσει ο αντιπρόεδρος ότι τα πολιτικά επιχειρήματά του διατηρούν την αυτοτέλειά τους με σχέση με τον ορθολογισμό, τον αντικειμενισμό, στον ρόλο του αιρετού άρχοντα ο οποίος αντιλαμβάνεται σωστά τα πράγματα, λέει την αλήθεια, μακρυά από το ψέμα και τη δημαγωγία.

"google ad"

Εν τέλει ο αντιπρόεδρος έχει αποτύχει στην συγχώνευση και στην αμαγάλμωση των λειτουργιών της πολιτικής που σκοπό έχουν την προώθηση των επιτευγμάτων της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ