18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η ΠΑΣΕΒΕ στηρίζει ενεργά τον αγώνα των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια – Στα μπλόκα το βράδυ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ γνωστοποιεί ότι στηρίζει έμπρακτο τον αγώνα των αγροτών. Μάλιστα, αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη νυκτερινή βάρδια από 12 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι μέχρι τώρα πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά.  Αυτές οι πολιτικές υλοποιούν το στόχο  της  ΕΕ, μέσα από τη ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ότι σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80%των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι και ταυτόχρονα συρρικνώνοντας τους μικρούς, φτωχούς αγρότες.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ τσακιζόμαστε από τις ίδιες πολιτικές που ενισχύουν τη κερδοφορία των μονοπωλίων, εξοντώνοντας εμάς. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών, την απόφαση τους να βγουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα, καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι  και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την  αντιλαϊκή , αντεργατική, αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο, γνωρίζοντας ότι μόνο ο αγώνας και η συμμετοχή όλο και περισσότερων σε αυτόν, μπορεί να λύσει τα προβλήματα μας, να ικανοποιήσει τις διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες μας. Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις όλους τους συναδέλφους α/α να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι με όπλο το κοινό μας αγώνα, θα νικήσουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους στα πλαίσια της έμπρακτης συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των μικρών αγροτο-κτηνοτρόφων να πλαισιώσουν την βάρδια 12:00μμ – 6:00μμ στο μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν, Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια.Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Γραμματεία Χανίων ΠΑΣΕΒΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...