16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Η πενταήμερη στα Χανιά… επεκτείνεται, λόγω απεργίας της ΠΝΟ – Δέσμευση Π. Κουρουμπλή για λύση

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη, εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Πρόκειται για μαθητές πολλών σχολείων, που ήταν σε πενθήμερη εκδρομή στο νησί, αλλά με τα πλοία δεμένα εξαιτίας της απεργίας δεν μπορούν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με την διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, Θεοδώρα Χρονοπούλου, πρόκειται για περίπου 2.500 μαθητές.

Αν και οι μαθητές ήταν πιθανότατα χαρούμενοι από την επέκταση της εκδρομής τους εξαιτίας της απεργίας των ναυτικών, πάντως, υπήρχε και το ζήτημα της κάλυψης των επιπλέον εξόδων:

«Αυτή τη στιγμή 80 μαθητές μου και 5 συνοδοί καθηγητές είναι εγκλωβισμένοι στην Κρήτη εξαιτίας της απεργίας. Δεν έχουν μέσο να έρθουν, είναι χωρίς λεφτά και χωρίς δυνάμεις. Τα ξενοδοχεία μπορούν να τους φιλοξενήσουν με κόστος 30 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί, το οποίο όμως οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν, ενώ και τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν μαθήματα», είπε η κ. Χρονοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν και προβλήματα, γιατί είναι πολλά σχολεία μαζί. Πρέπει να βρεθεί λύση. Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Παιδείας και μας υποσχέθηκαν ότι θα δουν το θέμα, αλλά μας είπαν ότι η απεργία της ΠΝΟ είναι πολύ ισχυρή», πρόσθεσε.

«Κατά κανόνα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που οργανώνουν τις εκδρομές παρέχουν πλήρη ασφάλιση και συνεπώς είναι μάλλον απίθανο να επιβαρυνθούν παραπάνω οι γονείς, αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο Μανόλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων ενώ ο ίδιος διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη διαμονή των παιδιών για όσες παραπάνω μέρες χρειαστεί».

Πάντως, κατά το κανάλι «Ε», υπάρχει δέσμευση και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα προσπαθήσει να πράξει τα δέοντα και να δοθεί εντός της ημέρας λύση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ