17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου: «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί»

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου που εορτάζεται με το σύνθημα «Κλείνουμε τα κενά στη φροντίδα του Καρκίνου», στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας, συλλογικής δράσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμπορευόμενη με την εκστρατεία της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) «Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, αρκεί να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής», στηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν αφίσες σε στάσεις λεωφορείων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις, να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει την αντηλιακή προστασία. Επίσης, έντυπο ενημερωτικό υλικό θα διανεμηθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία Ηρακλείου.

Όπως τόνισαν σε κοινή δήλωση τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις, Γεωργία Μηλάκη, «Ένας στους τρεις συνανθρώπους μας θα νοσήσει από καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του και ένας στους έξι θανάτους οφείλεται σε καρκίνο.

Στη χώρα μας τη χρονιά που μας πέρασε, έγιναν 40% λιγότερες διαγνώσεις νέων περιπτώσεων καρκίνου λόγω της πανδημίας, ενώ εκτιμάται ότι εκατό εκατομμύρια εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύο έτη από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, που παραμένει σε έξαρση, έχουν αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στο χώρο της υγείας, με πολύ σημαντικές και πολύπλευρες επιπτώσεις και στην περίθαλψη και στην φροντίδα των ασθενών με καρκίνο.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο (ΕU’s Beating Cancer Plan) και την Αποστολή για τον Καρκίνο (Cancer Mission), συνδράμει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των φορέων, οργανώνει εκστρατείες πρόληψης για τον καρκίνο, προάγει την επιστημονική έρευνα και ενισχύει τις δομές διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου στο νησί».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...