15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αθανασίου κατά Άδωνι: «Ο Γεωργιάδης θα καθορίζει την ευπρέπεια της Βουλής;»

Ημερομηνία:

Για το

επεισόδιο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη που διαδραματίστηκε την Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας για να εξεταστεί η συμπεριφορά του. Ήταν μια ευθεία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προσβάλει το κοινοβούλιοΟ κ. Πολάκης και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι μια παραφωνία για το κοινοβούλιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν έχουμε νομοθετική λειτουργία και η Βουλή έρχεται για να ψηφίσει τους νόμους του κράτους, μιλάμε μόνο για το νομοθέτημα που έχουμε», είπε αρχικά ο κ. Αθανασίου.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως στην ομιλία του την Δευτέρα «έχει καταγραφεί στο βίντεο ή παραίνεσή του προς τον κύριο Αθανασίου να μην διακοπεί η ομιλία του κ. Πολάκη».

Στην δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης απάντησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου: «Δεν κατάλαβα καλά ο Γεωργιάδης θα καθορίζει την ευπρέπεια της Βουλής;» «Σε έγκριτη εφημερίδα έκαναν λόγο για δική μου πολιτική αφέλεια, αφού ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλάει. Δε θα επέτρεπα να ευτελιστεί η Βουλή. Η Βουλή ως δημόσιος χώρος προσφέρεται για θέαμα, αλλά δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο», πρόσθεσε.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση του κ. Αθανασίου «αποδοκιμάστηκε» και από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, αφού ήταν αυτός που την Τρίτη (ακριβώς μία μέρα μετά) άφησε τον Πολάκη να μιλήσει και να πει αυτά που ήθελε από το βήμα της Βουλής.

Ο κ.Τασούλας, χαρακτήρισε αποκαρδιωτική τη συνεδρίαση και δικαιολόγησε όσα συνέβησαν λέγοντας πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου έμεινε στο γράμμα του κανονισμού. «Η Βουλή δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Υπάρχει συνταγματική ελευθερία, πουθενά δεν υπάρχει το απεριόριστο, αλλά το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι με την ανοργάνωτη συζήτηση. Ο κανονισμός μας προφυλάσσει από τα να γίνουμε ένα σώμα φωνασκούντων. Η τελική ευθύνη για τις συζητήσεις είναι του προεδρείου, το οποίο είναι υπερκομματικό και οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται», είπε ο κ. Τασούλας.

topontiki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ