14.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Χανίων με προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού ύψους 2,3 εκ. ευρώ

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Χανίων από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2,3 εκ. ευρώ, που αναβαθμίζει την λειτουργία του ιδρύματος. Με το έργο αυτό προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» με σκοπό την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αλλά και την προσθήκη καινούριου εξοπλισμού για την ανάπτυξη νέων ιατρικών πράξεων και υπηρεσιών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και των επισκεπτών που θα είναι χρήστες υγείας του νοσοκομείου.  Επιπλέον, ιδιαίτερη θα είναι η συμβολή του εξοπλισμού στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού αφού αρκετά από τα μηχανήματα προορίζονται για νευραλγικά τμήματα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του Covid-19 όπως ο ενδοσκοπικός πύργος για βρογχοσκοπήσεις.

Πιο συγκεκριμένα με το έργο θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος έξι (6) χειρουργικών τραπεζών μεταφερομένης επιφάνειας, Γ κάμερας, ψηφιακών ακτινολογικών και λοιπού εξοπλισμού, όπωςo ενδοσκοπικός πύργος για βρογχοσκοπήσεις, δέκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τριών αναισθησιολογικών σταθμών, μηχανήματοςYaclaser, οπτική τομογραφία OCTκαθώς και προμήθεια και εγκατάσταση τριών προβολέων χειρουργείου οροφής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.319.400 ευρώ και το έργο θα υλοποιήσει το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...