20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Φινλανδίας

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Φινλανδίας που διοργανώθηκε από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι. Την ευθύνη για την προβολή της Κρήτης στην εν λόγω έκθεση είχε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με βάση τον καταμερισμό που έχει γίνει ανάμεσα στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για τις 12 τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κρήτης το 2013.

Πέραν της καθιερωμένης διανομής πληροφοριών και σχετικού υλικού προβολής, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και ουσιαστικές συναντήσεις, και συγκεκριμένα σημαντικές επαφές με δημοσιογράφους. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την έναρξη της έκθεσης, η Ένωση Φινλανδών Δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου βράβευσε την Ελλάδα ως τον «Τουριστικό Προορισμό του 2012».

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ με συνεκθέτες και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Το περίπτερο της Κρήτης είχε αυξημένη επισκεψιμότητα από το Φινλανδικό κοινό. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κρήτης για τη συγκεκριμένη αγορά προκύπτει μέσα από το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται διαχρονικά μέσα στις πρώτες επιλογές των Φινλανδών επισκεπτών για τις διακοπές τους, γεγονός που αποτυπώνεται στις αφίξεις Φινλανδών επιβατών στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Υπογραμμίζεται η σημαντική παρουσία αρκετών ξενοδοχείων της Κρήτης σε γειτονικό περίπτερο με το περίπτερο του ΕΟΤ και η «συστέγασή» τους με μία εταιρεία εμπορίας ελληνικών τροφίμων στην Φινλανδία, μέσω της οποίας, προσφέρθηκαν στο κοινό πλούσια κεράσματα προβάλλοντας τόσο την κρητική φιλοξενία όσο και τις ιδιαίτερες γεύσεις της Κρητικής Διατροφής.

Η κοινή προσπάθεια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη συγκεκριμένη έκθεση είχε ως επακόλουθο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή της Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...