22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η πικρή αλήθεια της Μέρκελ

Ημερομηνία:

Την βεβαιότητα ότι θα συνέβαινε αυτό ακριβώς που οι τρεις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις και η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στη χωρα μας, λοιδορούσαν και διαβεβαίωναν για το αντίθετο, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την Le Monde, η κ. Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις 19 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε αυτο θα δημιουργούσε ένα ντόμινο αποχωρήσεων που λογικά θα κλυδώνιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.
«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές φωνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, απο το 2010, διατύπωναν σε όλους τους τόνους ότι ένα απο τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά όπλα των ελληνικών κυβερνήσεων θα έπρεπε να ειναι το ίδιο το ευρώ, ακόμα και η απειλή εξόδου απο το κοινό νόμισμα. Και θα πρέπει να επισημανθεί και η στάση που κρατούσαν απέναντι σε αυτή την “συμβουλή” τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα περισσότερα media, που υποστήριζαν ότι σε αυτό το ενδεχόμενο οι λοιποί ευρωπαίοι θα μας έδειχναν αβασάνιστα την πόρτα εξόδου με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.
Βέβαια, τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα βιώνει ούτως ή άλλως καταστροφικές συνέπειες και πλέον οι βόρειες οικονομίες της Ευρώπης έχουν θωρακιστεί αρκετά απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας απο το ευρώ, χωρίς να σημαίνει ότι η πιθανότητα του ντόμινο έχει ελαχιστοποιηθεί.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...