15.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Η Π.Ε.Δ Κρήτης στηρίζει του εργαζομένους στο Πρόγραμμα¨Βοήθεια στο Σπίτι¨

Ημερομηνία:

Συνάντηση στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης  με εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης και συζήτησαν σχετικά με τηνΑπόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που αφήνει εκτός μοριοδότησης εκατοντάδες εργαζομένους.

Η Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Χρυσούλα Κλεισαρχάκη και η Ταμίας του Συλλόγου Παγώνα Μιχελακάκη, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης ότι με πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε., ακυρώνετε μερικώς η  4Κ/2020/18.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στο μέρος που προβλέπει ότι η «ειδική εμπειρία» μοριοδοτείται για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης για 1.100 επί συνόλου 2.909 εργαζομένων, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το εργασιακό μέλλον τους, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση του Προγράμματος.

¨Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση¨

Κατόπιν αυτού, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος ζητούν να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει ότι και οι 1.100 παραλειφθέντες εργαζόμενοι, θα παραμείνουν στο Πρόγραμμα.

Ο κ. Κουράκης, αφού για μια ακόμα φορά αναγνώρισε την συνεισφορά των εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  στο κοινωνικό έργο των ΟΤΑ, χαρακτήρισε απολύτως λογικά τα αιτήματά, και τόνισε ότι ΣΤΗΡΙΖΕΙτην πρωτοβουλία για Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση για το σύνολο των ανθρώπων που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα.

Οκ. Κουράκης σε δήλωση του τόνισε, για ακόμη μια φοράότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικήςπου εφάρμοσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με εξαιρετικά αποτελέσματα στην υποστήριξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων και γι΄ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί με το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται μέχριτώραΑΛΛΑ και να ενισχυθεί η εφαρμογή του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ο Φύσσας εξιχνίασε μόνος του τη δολοφονία του”

Η δολοφονία Φύσσα απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η δίκη της...

Τελικά, είναι ο “Φραπές” ο “Τζιτζής” του ΟΠΕΚΕΠΕ ή λέει ψέμματα;

Προκλήθηκε σύγχυση από δημοσιεύματα που παρουσίαζαν ως «αποκάλυψη» ότι...