27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Η σιωπή, κύριοι του αστικού ΚΤΕΛ, δεν είναι χρυσός!!!

Ημερομηνία:

Απευθύνομαι, για δεύτερη φορά, σε ένα-ένα ξεχωριστά, στον πρόεδρο Γιάννη Καρτάκη, στον αντιπρόεδρο Φραγγεδάκη Γιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Καψανάκη Γιώργο, Αθανασάκη Ιωάννη και Μαριδάκη Κωνσταντίνο, αλλά και σ’ όλους μαζί και τους ρωτώ: Έχουν περάσει 20 μέρες απο τότε που διατύπωσα, επώνυμα και δημόσια, την καταγγελία μου για την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκα απο ασυνείδητο και ανάλγητο οδηγό λεωφορείου στην αστική γραμμή Χαλέπα – Εργατικές Κατοικίες και ζητούσα απο την διοίκηση του ΚΤΕΛ να πάρει θέση. Δυστυχώς το ΚΤΕΛ τηρεί “σιγή ασυρμάτου”.

Προφανώς, πιστεύει ότι αυτή η παρελκυστική πολιτική θα δώσει απο μόνη της τη λύση, θα αποφύγει την δημόσια καταγγελία (ίσως εδώ να μετράνε και οι ψήφοι εκλογής αφού ο οδηγός είναι και ιδιοκτήτης λεωφορείου) και η αναβολή-άρνηση, μοιραία, θα οδηγήσει στη λήθη!!!

Το άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου 927\1979 που ψηφίστηκε απο τη Βουλή, τροποποιήθηκε ως εξής: “Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά….υποκινεί διεγείρει, προκαλεί ή προτρέπει σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου με αναπηρία (στην προκειμένη περίπτωση) τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως πέντε ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων ευρώ”.

Επαναλαμβάνω το ερώτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ:  Συμφωνεί με παρόμοιες συμπεριφορές ή τις καταδικάζει, ανοιχτά και δημόσια; Είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθεί, υπεύθυνα, το επιβατηγό κοινό ότι παρόμοιες συμπεριφορές είναι μεμονωμένες και ως εκ τούτου καταδικαστές και δεν μπορούν να αμαυρώσουν, να καταστρέψουν και να σπιλώσουν την φήμη  μιας επαγγελματικής τάξης.

Η σιωπή του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να ερμηνευτεί σαν πράξη συντεχνιακού κουκουλώματος της υπόθεσης και εν κατακλείδι σαν εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον παρανομούντα οδηγό. Η σιωπή, λοιπόν, δεν είναι χρυσός!!! Μάλλον εκθέτει μια επαγγελματική τάξη που σε καμμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται, στο σύνολό της, απο παρόμοιες συμπεριφορές. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζει η Δοιοίκηση του ΚΤΕΛ ότι η παρελκυστική τακτική της και η σιωπή της εκθέτει το σύνολο των επαγγελματιών που έχει καθήκον να διαφυλάξει και να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπρέπειά τους!!! Ας καταλάβει, λοιπόν, η Διοίκηση του ΚΤΕΛ ότι ο ρόλος της είναι ευρύτερος και παλυδιάστατος και δεν είναι μόνο η εύρυθμη λειτουργία και τα…κέρδη της Ανώνυμης Εταιρείας.

Ανδρέας Στυλιανού Σπανουδάκης  

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ