22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η σκλαβιά που γίνεται συνήθεια

Ημερομηνία:

Του Κώστα Βασιλάκη

Η λύτρωση του Ελληνικού λαού απ’ όσα έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, με κυριότερο την απαξίωσή του ως ατόμου και την πλήρη υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς του, περνάει από το χέρι του. Με όσα έχουν γίνει και εκείνα που αναμένονται, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας.

Μπορεί να υπάρχει ένα κατεστημένο εκδοτών και καναλαρχών, οι οποίοι κέρδιζαν δισεκατομμύρια και κερδίζουν από την διαπλοκή τους με την εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τότε που τα δύο κόμματα είχαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά και τώρα που είναι μια αγκαλιά, που παραπλανούν εσκεμμένα και με προκλητικό τρόπο τον κόσμο, όμως είναι αδιανόητο με όσα έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, ένα σημαντικό ποσοστό όσων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα να ψηφίζουν ή να υποστηρίζουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σύστημα εκδοτών και καναλαρχών προσπαθεί τις τελευταίες μέρες, μετά την οργή από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, να πωλήσει, ξανά, φρούδες ελπίδες. Γράφουν στις εφημερίδες τους και κρώζουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνά τους, για την «παρέμβαση Σαμαρά», για την «εντολή Σαμαρά», να γίνουν βελτιώσεις στο φόρο μέσα στο Σεπτέμβριο. Δεν μας λένε όμως τι έκανε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όταν ψηφιζόταν ο νόμος, θέτοντας μάλιστα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για όσους βουλευτές δεν υπάκουαν.

Δεν μας λένε γιατί έχει εγγραφεί το συγκεκριμένο κονδύλι στο προϋπολογισμό και πως θα καλύψουν την «τρύπα», κάτι που απαιτεί ο τρόικα η οποία θα δίνει πλέον εντολές από το Παρίσι.

Κρώζουν ότι διώχνουν την τρόικα αλλά δε λένε τι προβλέπει η δανειακή σύμβαση με την οποία έχουν δέσει την Ελλάδα. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι η χώρα θα βρίσκεται υπό στενή και συνεχή επιτήρηση των δανειστών της, έως ότου εξοφλήσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από τον περίφημο μηχανισμό EFSF, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι συντάξεις μειώνονται κάθε μήνα και θα συνεχιστεί η καταβαράθρωσή τους, αφού έχει υπογραφεί στο τελευταίο μνημόνιο, αλλά οι πλειοψηφία των συνταξιούχων αποδέχεται την συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της. Δε βλέπουν άραγε ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική σε λίγο καιρό θα λαμβάνουν μόνο τη βασική σύνταξη των 340 ευρώ μηνιαίως;

Πως είναι δυνατόν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, και οι συν αυτούς, που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή κατάσταση με την πολιτική των χρόνων της ευμάρειας να τη σώσουν. Ο Σαμαράς της «Πολιτικής Άνοιξης» που δεν έχει κάνει ακόμη οικονομικό απολογισμό του Κόμματος που είχε μετά που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κώστα Μητσοτάκη, ο Σαμαράς των αθρόων προσλήψεων Μεσσηνίων στο μουσείο της Ακρόπολης, ο Βενιζέλος των αθωωτικών τροπολογιών και των υποβρυχίων, θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση;

Εκείνοι που έκλεισαν την ΕΡΤ για να δημιουργήσουν το νέο… σύγχρονο και χωρίς παρεμβάσεις δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, την… τρομερή ΝΕΡΙΤ, όπου προσλαμβάνουν σε θέσεις δημοσιογράφων, τους φίλους, τους υποτακτικούς, πρώην βουλευτίνες και υποψήφιες, τους οσφυοκάμπτες.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δει μπροστά, να ξεκαθαρίσει μέσα του ποιος του έλεγε τόσα χρόνια ψέματα και ποιος τον έφερε σε αυτή τη δεινή θέση. Να θυμηθεί ποιος του έλεγε αλήθειες έστω και εάν δεν του άρεσαν.

Και η Αριστερά δεν τον κορόιδεψε ποτέ. Δεν του χάιδεψε τα αυτιά.

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη, «Δυο Φεγγάρια Δρόμο», ένας από τους ήρωες του, ένας ορεσίβιος Κρητικός φωνάζει δυνατά: «Η χειρότερη σκλαβιά του κόσμου είναι η σκλαβιά που σου γίνεται συνήθεια».

Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ