16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η συνάντηση Ανδρουλάκη – Κόστα κόβει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης Μητσοτάκη με Χαριλάου Τρικούπη

Ημερομηνία:

«Plan b» του Μαξίμου να μην προχωρήσει συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων. Οι προσπάθειες του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να αποκαταστήσει τις σχέσεις του κόμματός του με τη σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης

Για πολλούς λόγους παρουσιάζει ενδιαφέρον η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στη Λισαβόνα και η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, το σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, ως γνωστόν, βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με το κόμμα της δεξιάς στη χώρα, ενώ ο Αντόνιο Κόστα ήρθε στην εξουσία την πρώτη τετραετία με τις ψήφους της αριστεράς, με τα οποία και συγκυβέρνησε. Και παρά την αυτοδυναμία που απέκτησε στις πρόσφατες εκλογές, που προκλήθηκαν με την άρση της εμπιστοσύνης της αριστεράς στο πρόσωπο του Αντόνιο Κόστα, ο ίδιος δήλωσε πως θα επιδιώξει την ευρύτερη συνεργασία μαζί τους.

Επιπλέον, η συγκυρία της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λισαβόνα, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή ώστε να αναδειχθεί αφενός η μάχη που έδωσαν οι δυο Ίβηρες πρωθυπουργοί (Α. Κόστα και Πέδρο Σάντσεθ) στη Σύνοδο Κορυφής για να λάβουν εξαιρέσεις για τις χώρες τους από την ενεργειακή πολιτική της Συνόδου Κορυφής. Εν αντιθέσει με τον έλληνα πρωθυπουργό που δεν συμπαρατάχθηκε μαζί τους και που ουδείς γνωρίζει τι στρατηγική επέλεξε για τη χώρα μας.

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Σάντσεθ, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για να κοπούν οι όποιες γέφυρες επικοινωνίας είχαν απομείνει από τη Χαριλάου Τρικούπη προς το μέγαρο Μαξίμου. Το οποίο Μαξίμου κατανοεί πλέον πως ο Νίκος Ανδρουλάκης το εννοεί όταν λέει πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να στρέφεται στο plan b που υπάρχει, να μην επιτευχθεί συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τον Νίκο Ανδρουλάκη συνοδεύει στη Λισαβόνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που έχει αναλάβει επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης «In Sosial», του Επιστημονικού Ινστιτούτου δηλαδή της Χαριλάου Τρικούπη και ο οποίος είναι απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, αλλά και σε συγκυβέρνηση με τη δεξιά.

Η συνάντηση Ανδρουλάκη-Κόστα, όπως ήδη σημειώσαμε, εμφανίζει ενδιαφέρον και για την αναβάθμιση των σχέσεων ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, ανεξαρτήτως εάν οι τελευταίοι δεν πρόκειται να κόψουν τις σχέσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως κάθε λίγο και λιγάκι σπεύδουν να μας «πληροφορήσουν» συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στη χώρα μας.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...