16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Η σφαγή των πολύτεκνων για την προστασία της 1ης κατοικίας

Ημερομηνία:

Βασίλη Θεοτοκάτου

Επιτίμου Δικηγόρου, Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Η κυβέρνηση των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ενοίκων των καρεκλών με την ψήφιση των διατάξεων, για την λεγομένη προστασία της πρώτης κατοικίας, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αδιαφορεί πλήρως για την φτωχολογιά, την οποία πλήττει ανελέητα.

Με την ψηφισθείσα διάταξη, εκτός των άλλων, θέτει ως προϋπόθεση:

1)η φορολογητέα αξία του ακινήτου της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ,

2)το συνολικό εισόδημα ορίζεται στις 12.500 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξανόμενο κατά 8.500 για την σύζυγο και κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μέχρι τα τρία τέκνα και

3) το σύνολο των καταθέσεων για όλα τα μέλη της οικογένειας να μην υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ. Από την απλή και μόνο ανάγνωση αυτών των προϋποθέσεων και ο πλέον άσχετος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών προθύμων εξαντλεί το ενδιαφέρον της μόνον για τους αγάμους, ενώ έχει στο στόχαστρο τους οικογενειάρχες και μάλιστα τους πολυτέκνους.

Έτσι θέτει για τον άγαμο ως όριο το ποσό των 250.000 ευρώ για την φορολογητέα αξία του ακινήτου της πρώτης κατοικίας του, αφήνει το ίδιο όριο για τον έγγαμο και για τον οικογενειάρχη και μάλιστα των πολύτεκνο με όσα εξαρτώμενα τέκνα και εάν έχει!!

Στην συνέχεια ενώ θέτει ως προϋπόθεση το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.500 ευρώ για τον άγαμο, το ποσό των 21.000 ευρώ για τον έγγαμο και επί πλέον για κάθε εξαρτώμενο τέκνο 5.000 ευρώ μέχρι τα τρία, ουδέν ποσό θέτει επί πλέον για το 4ο και επί πλέον τέκνο (δηλ. για τους πολυτέκνους \oσα τέκνα και εάν έχουν) και περαιτέρω θέτει ως όριο για το ποσό των καταθέσεων το ποσό των 15.000 ευρώ για όλη την οικογένεια, δηλ. το ίδιο ποσό για τον άγαμο και το ίδιο ποσό για τον οικογενειάρχη και το ίδιο ποσό για τον πολύτεκνο με όσα εξαρτώμενα τέκνα και εάν έχει!!!

Με αυτό τον  τρόπο εφαρμόζουν οι σύντροφοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που ορίζει: 

«Πολύτεκνες οικογένειες….έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος»! 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνον δεν λαμβάνεται ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους, αλλ΄ αντιθέτως πλήττεται ανελέητα η πολύτεκνη οικογένεια, αφού έχει μεταχείριση χειρότερη και από τον  άγαμο. Με τις παραπάνω ρυθμίσεις ο άγαμος έχει την πολυτέλεια να προστατεύει μιά κατοικία φορολογητέας αξία μέχρι 250.000 ευρώ, να έχει και ένα εισόδημα 1.000 ευρώ τον μήνα και επί πλέον να έχει και καταθέσεις έως 15.000 ευρώ!!

 Δηλαδή έχει ο άγαμος την πολυτέλεια να κατοικεί σ΄ ένα διαμέρισμα επιφανείας περίπου 120 τ.μ. και ο πολύτεκνος με 4 και περισσότερα εξαρτώμενα πρέπει και αυτός, για να έχει προστασία, πρέπει να κατοικεί σε ίδια κατοικία με τον άγαμο, δηλ. μέχρι 120 τ.μ..

Ακόμη ο άγαμος έχει την πολυτέλεια να διαθέτει και καταθέσεις ως 15.000 ευρώ ενώ ο πολύτεκνος, με όσα εξαρτώμενα τέκνα και εάν έχει, για να έχει προστασία πρέπει και αυτός να έχει καταθέσεις έως το ίδιο ποσό των 15.000 ευρώ!! 

"google ad"

Με αυτό τον τρόπο υλοποιεί η κυβέρνηση και την παρ. 5 του ιδίου παραπάνω άρθρου 21 που ορίζει:

«Ο σχεδιασμός και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους». 

Αντί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των γεννήσεων πράττει τ΄ ακριβώς αντίθετα, με όσα παραπάνω εψήφισε. Προστατεύει τους αγάμους και τους ατέκνους και πλήττει ανελέητα τους οικογενειάρχες και πολύ περισσότερο τους πολυτέκνους.

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν θέσει στο στόχαστρο τους και την διάταξη της παρ. 1 του παραπάνω άρθρου 21, που ορίζει ότι: 

« Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους ».

Επιδιώκουν την αλλαγή της με την λεγομένη συνταγματική αναθεώρηση. Ενοχλούνται και παθαίνουν αλλεργία με τις λέξεις οικογένεια, έθνος, γάμος, μητρότητα κλπ. και προσπαθούν να τις εξαλείψουν από το λεξιλόγιο των Ελλήνων.

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει αλλά τότε: 

« ούκ έστι μετάνοια εν τω Άδη »!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...