15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου με αφορμή τους 170 της Γαύδου: “Είναι πρόσφυγες πολέμου, όχι μετανάστες”

Ημερομηνία:

Έκτακτο σχέδιο για την Αττική, τα νησιά και τις μεγάλες πόλεις, ώστε να φτιαχτούν δομές φιλοξενίας και οι ανάλογες υποδομές για τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή είναι ανύπαρκτες, δήλωσε η αν. υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Πρόκειται για έκτακτες συνθήκες, εξήγησε η αν. υπουργός, συμπληρώνοντας ότι άμεσα θα αναζητηθούν χώροι, εκτάσεις ή εγκαταστάσεις από τους δήμους ή θα αξιοποιηθούν παλιά στρατόπεδα.

Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς ο αρμόδιος πρώην υπουργός Ν. Δένδιας, παρόλο που είχε εξαγγείλει την κατασκευή δομών δεν έπραξε τίποτα, αφήνοντας αναξιοποίητα κονδύλια από την Ε.Ε. που δίνονται για αυτό το σκοπό.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο μεγαλύτερος αριθμός που αναμένεται να φτάσουν τα προσφυγικά κύματα μέσα στο 2015 είναι 100.000 άνθρωποι» σημείωσε η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Επιπλέον επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. «Δεν είναι σκουπίδια οι άνθρωποι. Γύρω μας είναι οι χώρες όλες διαλυμένες, ενώ αυτή τη στιγμή στη χώρα, οι δομές είναι ανύπαρκτες, οι θέσεις φιλοξενίας που υπάρχουν ειναι 4.500 σε κέντρα κράτησης και 300 θέσεις για τα ανήλικα παιδιά. Όποιος μιλάει για κράτηση είναι εκτός πραγματικότητας».

Νωρίτερα στο ΣΚΑΙ είχε εξηγήσει ότι μόνο για πρόσφυγες θα δώσει χρήματα η Ε.Ε., όταν τους ονομάζουμε μόνοι μας λαθρομετανάστες, δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα. Η αν. υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι χώρα προτίμησης των προσφύγων η Ελλάδα, γιατί δεν είναι εύκολο να φύγουν από την χώρα μας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Nq20GmH9Fio”]

Κατήγγειλε την υπερδιόγκωση και την όψιμη ευαισθησία των καναλιών για τους μετανάστες υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εξαγγέλλουμε το πρόβλημα, πριν δημιουργηθεί» το οποίο θα γίνει υπαρκτό αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την έκτακτη αυτή κατάσταση με σχέδιο με άμεση εφαρμογή και πλάνο ως το Ιούνιο. «Στην πλατεία Βικτωρίας πέρασα τρεις φορές, να κάνετε ρεπορτάζ βράδυ, δεν κοιμάται κανείς στο δρόμο. Περνούν από ιατρικούς ελέγχους οι άνθρωποι αυτοί όταν εισέρχονται στη χώρα”, ενημέρωσε τον για άλλη μια φορά μαινόμενο Άδ. Γεωργιάδη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, επικαλέστηκε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε εξαλείψει (!)

Διέψευσε τέλος η υπουργός, ότι υπάρχει από την κυβέρνηση, κάποια νέα οδηγία, ώστε να ευνοεί την είσοδο των μεταναστών στη χώρα. Πρόκειται για προσφυγικό ρεύμα λόγω του πολέμου στην Συρία. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν τρεις γραμμές στη μεταναστευτική πολιτική, “ή θα τους κρατήσεις, αλλά στα κέντρα κράτησης έχουμε 4.500 θέσεις, ή θα τους φιλοξενήσεις, ή θα τους πνίξεις. Τα κόμματα οφείλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πέρα από το να αντιδρούν”.

Να σημειωθεί όμως ότι αντίστοιχα μεγάλο ρεύμα προσφύγων δέχεται τις τελευταίες μέρες ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος λόγω της καλυτέρευσης των καιρικών συνθηκών. Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία έφτασαν 5.000 μετανάστες.

Κατ. Μπρέγιαννη – left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...