23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Η φλόγα της αιμοδοσίας» στον Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», υποδέχτηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου τη Φλόγα της αιμοδοσίας.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, όπου η Πρόεδρος κ. Ροδουσάκη Δέσποινα και μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν τη Φλόγα στον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Ιωάννη, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Δασκαλάκη Νίκου, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Παπουτσάκη Γιώργου, του Προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Πλατανιά «Ο Ιάρδανος» κ. Κοκολοδημητράκη Αντώνη καθώς και δεκάδων μικρών δημοτών, μελών αθλητικών σωματείων του Δήμου Πλατανιά, γονέων και συνοδών.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη διαδρομή Γεράνι-Πλατανιάς, μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού, η φλόγα κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά, όπου με μια λιτή αλλά ιδιαίτερου συμβολισμού τελετή, πραγματοποιήθηκε η αφή της φλόγας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» κ. Ροδουσάκη και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των μικρών παιδιών στη λαμπαδηδρομία λόγω των μηνυμάτων εθελοντισμού και προσφοράς που αυτή αντιπροσωπεύει καθώς και  την αξία της αιμοδοσίας ως το μόνο δώρο που χαρίζει ζωή χωρίς να αγοράζεται.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του κρητικού συγκροτήματος του Γιάννη Μαραγκάκη και του Μουσικοχορευτικού Ομίλου  Πλατανιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...