16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η φρίκη άνθρωποι να χαίρονται με τον φρικτό θάνατο ενός καταδικασμένου ανθρώπου

Ημερομηνία:

Οι καταγγελίες εκ μέρους της Ελπινίκης Τσοχατζοπούλου, ξαδέλφης του Άκη Τσοχατζόπουλου, μοιάζουν βγαλμένες απο ταινία θρίλερ. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, με εμφανή ψυχικά προβλήματα και σε αδυναμία να φροντίσει τον ταλαιπωρημένο στην υγεία του πρώην κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ μετά την αποφυλάκισή του, πέθανε βιώνοντας άθλιες καταστάσεις.

Εφόσον οι καταγγελίες επαληθευτούν, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έζησε την τελευταία περίοδο της ζωής του κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο, δεμένος, υποσιτισμένος. Πέθανε παραμελημένος από τις κατακλίσεις που ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν!

Είναι ένας θάνατος που δεν αξίζει ούτε στο χειρότερο εγκληματία.

Αυτό όμως που μας σόκαρε πιο πολύ είναι η χαιρεκακία πολλών αναγνωστών μας που έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση μιλώντας για θεία δίκη. Λες και ο βασανιστικός θάνατος ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματά του μπορεί να έχει την οποιαδηποτε σχέση με την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ένοχος για πολλά εγκλήματα διαφθοράς. Όμως αυτά τα εγκλήματα έγιναν μία συγκεκριμένη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο της κυριαρχίας του “εκσυγχρονιστή” Κώστα Σημίτη.

Πολλά άλλα στελέχη της ίδιας περιόδου βρέθηκαν μπλεγμένα σε σκάνδαλα διαπλοκής, δίχως ποτέ να αντιμετωπισουν τέτοιες βαριές ποινές όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγινε το εξιλαστήριο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος για μια ολόκληρη εποχή. Άλλα στελέχη που αναδείχθηκαν την ίδια περίοδο, που συμμετείχαν σε σκάνδαλα ή που γνώριζαν για τα όσα συνέβαιναν όμως σιωπούσαν, κοσμουν πλέον τα δύο κορυφαία κόμματα της χώρας διεκδικώντας ή και έχοντας αναλάβει υπουργικούς θώκους.

Αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην αρέσει σε πολλούς: Ο θάνατος του Άκη Τσοχατζόπουλου τίποτα δεν άλλαξε, ούτε η φρικτή μορφή που είχε το τέλος του – αν κι εφόσον επαληθευτεί η καταγγελία – αποτελεί κάποιου είδους απόδοσης δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ