21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η φτώχεια χτυπά τη Βρετανία: Ένα εκατομμύριο πολίτες κόβουν το ίντερνετ

Ημερομηνία:

Κάτι εντελώς απρόσμενο συμβαίνει στη Βρετανία το οποίο έχει αρχίσει και ανησυχεί την κοινωνία. Λόγος γίνεται για την αδυναμία πολλών νοικοκυριών να πληρώνει το ίντερνετ με αποτέλεσμα να προχωρούν σε διακοπή αυτή της υπηρεσίας.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παραμένει υψηλότερος του 10%, ακόμα πιο πάνω φαίνεται πως βρίσκεται αναφορικά με τα τρόφιμα. Ωστόσο, οι τιμές φαίνεται να έχουν ανέβει κατά πολύ και στις χρεώσεις ίντερνετ. Έτσι, τα βρετιανικά νοικοκυριά δέχονται πιέσεις από όλες τις πλευρές λόγω του αυξημένου κόστους σε βασικά είδη της καθημερινότητας. Ποιος μπορεί να αρνηθεί άλλωστε ότι το ίντερνετ αποτελεί, στις μέρες μας, βασικό αγαθό;

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής «Citizens Advice» η ευρυζωνική σύνδεση φέτος κοστίζει στη Βρετανία 17% περισσότερο από πέρσι με αποτέλεσμα περίπου 1.000.000 πολίτες να έχουν διακόψει τη σύνδεσή τους.

Μάλιστα, πρέπει να ειπωθεί ότι στη Βρετανία υπάρχουν κοινωνικές χρεώσεις για τις οποίες, μάλιστα, η συγκεκριμένη οργάνωση ζητάει να διαφημίζονται ακόμα καλύτερα και πιο έντονα.

Οι κοινωνικές αυτές χρεώσεις, τις οποίες, όπως υποστηρίζει και πάλι η οργάνωση «Citizens Advice», χρησιμοποιεί μόνο το 5% των δικαιούχων, αφορούν σε προσφορά – από το νόμο – υψηλής ποιότητας ίντερνετ σε ειδικές τιμές σε ασθενέστερους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...