26.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Η φυματίωση επιστρέφει και στην Ελλάδα;

Ημερομηνία:

Δίδεται στην δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στην ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκου Βιρβιδάκη προς τους Υπουργούς Υγείας. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. Νικόλαο Δένδια και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου με θέμα «Η φυματίωση επιστρέφει και στην Ελλάδα;». Στην απάντησή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«…Σύμφωνα με την κείμενη σωφρονιστική νομοθεσία, κατά την εισαγωγή των κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης γίνεται έλεγχος για τυχόν ύπαρξη ασθενειών. Όταν εντοπίζονται μεταδοτικές ασθένειες τότε οι ασθενείς – κρατούμενοι παραπέμπονται για περαιτέρω εξέταση και θεραπεία στο Νοσοκομείο Κρατουμένων ή στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, με διαχωρισμό κρατουμένων μπορεί να συνεχισθεί η θεραπεία και εντός του Καταστήματος όπου κρατούνται, εφόσον τούτο υπαγορεύει η σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Επίσης, οποτεδήποτε κρίνεται αναγκαίο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, προβαίνει στη διενέργεια ακτινολογικού ελέγχου στο σύνολο του προσωπικού και των κρατουμένων.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνωρίζοντας το οξύ πρόβλημα παροχής υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κρατούμενους των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας και προκειμένου να ανταποκριθεί, στο μέτρο του δυνατού, στις επιταγές του Σωφρονιστικού Κώδικα περί παροχής υπηρεσιών υγείας στους κρατούμενους όμοιες με αυτές του γενικού πληθυσμού, προχώρησε – σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας – στην ψήφιση της παρ. 12 του άρθρου 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 4ης Δεκεμβρίου 2012 (ν. 4111/2013, ΦΕΚ 18Α/2013), με την οποία προστέθηκε στο άρθρο 13 του ν. 3772/2009 (ΦΕΚ 112Α/2009) η παράγραφος «4», στην οποία ορίζεται: ‘‘μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης των θεραπευτικών Καταστημάτων Κράτησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι ανάγκες κάλυψης των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών Καταστημάτων Κράτησης θα καλύπτονται από τα αντίστοιχα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, με ευθύνη των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών και την υποχρεωτική παροχή τέτοιων υπηρεσιών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων’’…»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...