16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Χανιώτικη Γαστρονομία στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Πρόσκληση συμμετοχής Χανιώτικων Επιχειρήσεων στο “Φεστιβάλ Κρητικής Γαστρονομίας”

Ημερομηνία:

Το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της πολύπλευρης στρατηγικής του για τη διεθνή προώθηση του βιώσιμου προορισμού και του σημαντικού παραγωγικού πλούτου των Χανίων,έχει την τιμή να συνδιοργανώνει το «11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης», μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022, στα Χανιά, γεγονός διεθνούς κύρους και προβολής.

Το φετινό Φόρουμ θα είναι αφιερωμένο στο θέμα: «Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, Κληρονομιά και Διάλογος». Το Φόρουμ των Χανίων 2022 θα υπογραμμίσει την αυξανόμενη σημασία της μεθοδολογίας και των πρακτικών των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου της Ευρώπης, αποσκοπώντας παράλληλα στη βιώσιμη τοπική Ανάπτυξη.

Καθώς η Κρητική Γαστρονομία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Χανίων, στα πλαίσιο του «11ου Ετήσιου ΣυμβουλευτικούForumΠολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται παράλληλανα διοργανώσει προωθητική εκδήλωση γευστικής εμπειρίας των εξαιρετικών ΧανιώτικωνΤροφίμων και Ποτών,με το τίτλο “Φεστιβάλ Κρητικής Γαστρονομίας”. Καταξιωμένοι επαγγελματίες της Διατροφής θα υποστηρίζουν την εκδήλωση με δρώμενα και εκπλήξεις. Επιδίωξη, η ανάδειξη τηςμακραίωνης παράδοσης και της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς προσωπικότητες και διαμορφωτές της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Η διεθνής εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 07/10/22 στην πλατεία Κατεχάκη του Ενετικού λιμανιού των Χανίων (ανάμεσα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου» και το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης) και θα διαρκέσει από τις 20:00 έως τις 22:30.

Η παρουσίαση των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους θα πραγματοποιηθεί, χωρίς κόστος συμμετοχής και οργάνωσης, με ειδικά διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα, τα οποία θα τοποθετηθούν περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της παλιάς πόλης των Χανίων,από τα οποία οι διεθνείς επισκέπτες υψηλού κύρους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εμπειρία του παραδοσιακού Χανιώτικου κεράσματος, το οποίο συνδυάζει την υψηλή γαστρονομική παράδοση και την αυθεντική φιλοξενία της Κρήτης.

Οι τοπικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονταινα προωθήσουν τα τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα τους στη διεθνή διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χανίων για το συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πώλησής τους, παρά μόνο η προώθησή τους μέσω της γευσιγνωσίας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από τις Χανιώτικες επιχειρήσεις μπορεί να υποβληθεί τηλεφωνικά (τηλ. 2821052329) στο Επιμελητήριο Χανίων  στην κα Βασιλική Ζερβουδάκη μέχρι την Παρασκευή 30/09 και ώρα 11:00 π.μ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...