14.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Η Χανιώτισσα Αντιγόνη Λυμπεράκη βούτηξε την Ιαπωνία στο “Ποτάμι” και την έβγαλε Ρωσία – Απίστευτο υβρεολόγιο από τον Ψαριανό

Ημερομηνία:

Η Ιαπωνία έγινε Ρωσία για τις ανάγκες της προπαγάνδας της Αντιγόνης Λυμπεράκη.  Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι η Χανιώτισσα πολιτικός η οποία αφού στα φοιτητικά της χρόνια ήταν στον “Ρήγα” και μετά στην ΚΝΕ, συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού (από το 1990 μέχρι το 1996), τελικώς έφτασε να γίνει μέχρι και αντιπρόεδρος του κόμματος “ΔΡΑΣΗ” και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στις πρόσφατες εκλογές για να καταλήξει σήμερα, και αυτή με “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” του Σταύρου Θεοδωράκη. Εκεί μέσα, η Ιαπωνία ξέβαψε και έγινε Ρωσία, για τις ανάγκες μίας προπαγάνδας. Σε μήνυμά της στο twitter πόσταρε μία φωτογραφία από την Ιαπωνία του 2012 και έγραψε το εξής μήνυμα:

Τωρα απο Αγια πετρούπολη Ρωσια.Οι αγορες χορευουν πεντοζαλι.Αδεια ράφια παντου.Αντε και στα δικα μας.

Σαφή αναφορά στο τμήμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο, υπαινισσόμενη, προφανώς – ασπαζόμενη τα τρομοκρατικά σενάρια του πανικόβλητου πρωθυπουργού της χώρας – ότι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου εφόσον έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η φωτογραφία δεν ήταν από τη Ρωσία, αλλά από την Ιαπωνία, όπως προείπαμε. Τα σχόλια που ακολούθησαν από τους χρήστες του twitter μόλις αντιλήφθηκαν το λάθος της κ. Λυμπεράκη είναι χαρακτηριστικά της οργής που προκάλεσε το λάθος (;) της.

Μετά από την κατακραυγή, η Αντιγόνη Λυμπεράκη έγραψε το εξής:

Συγγνώμη σύντροφοι για τα άδεια ράφια. Το ορθό είναι ότι στη Μόσχα πανηγυρίζει ο λαός για την υποτίμηση.

Και στον λογαριασμό της στο facebook συνέχισε, δίχως να παραδέχεται το λάθος της:

Τα άδεια ράφια στη Ρωσία κατά Bloomberg. Οι αγορές εκεί δεν χορεύουν με λύρα αλλά με μπαλαλάικα. Καλές γιορτές.

Μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις, ακόμα και αν παραπλανήθηκα για την προέλευση της. Η ουσία όμως παραμένει ως προς τα άδεια ράφια και τον καταναλωτικό πανικό, όπως φαίνεται και από το άρθρο του bloomberg για την Ρωςια. Εξ άλλου το ίδιο γινόταν σε στιγμές συναλλαγματικής κρίσης στην Ελλαδα επί δραχμής.

Και προσπαθώντας να διορθώσει τα αδιόρθωτα, και μετά τη συνεχίζομενη κατακραυγή και στο facebook πόσταρε άρθρο για την κατάρρευση της οικονομίας στην Λευκορωσία!

Η απάντηση χρήστη αποστομωτική: Μα καλά, δε γνωρίζεις ότι η Λευκορωσία είναι άλλη χώρα;

Και ο Γρηγόρης Ψαριανός πόσταρε τη φωτογραφία

Όμως, η Αντιγόνη Λυμπεράκη δεν ήταν το μόνο στέλεχος από “Το Ποτάμι” που πόσταρε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Και ο Γρηγόρης Ψαριανός έσπευσε να ασπαστεί την κακή προπαγάνδα της κ. Λυμπεράκη και με μήνυμά του στο facebook σημείωσε:

“Τωρα, απο Αγια Πετρούπολη, Ρωσια.
Οι αγορες χορευουν κοζακικο…

Αδεια ράφια παντου.
Αντε και στα δικα μας.

(Εδω θα χορεψουν πεντοζαλι….Ή κανα τσαμικο.)”

Οι χρήστες άργησαν λίγο να αντιληφθούν τι είχε ποστάρει ο κ. Ψαριανός, όμως όταν κατάλαβαν το λάθος τους αντέδρασε κάπως… άσχημα:

Επαναλαμβανω για τους Καθυστερημενους:

”Ρε Μπαζα, μπορει η φωτο να ειναι ”προβοκατσια” και να ‘ναι απ’ τη χονολουλου, απ’ τα σπατα ή απ’ τον αλδεβαραν!
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΡΕ ΧΛΕΜΠΟΥΡΕΣ ?
Ή ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤ” ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ?
ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ?
….. Οι Αγορες ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ πεντοζαλι Ή τσαμικο?
Να το ερωτημα, Ιδου η απορια…..
Βλακεντιοι….”

Κακή προπαγάνδα. Γρήγορα, ιδιαίτερα μαθήματα επικοινωνίας από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όσο υπάρχει καιρός.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...