16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Η Χανιώτισσα Τουλουπάκη μας κάνει περήφανους

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Η ασυμβίβαστη σε θέματα αρχών, η άκαμπτη, η αλύγιστη στις απειλές και στις διώξεις, αμετακίνητη, πιστή εις εαυτήν, υπερχειλίζει των σταθερών συντεταγμένων: Αδιάπτωτα σοβαρή και υπεύθυνη, αδιάλλακτη στην πίστη της και στον ανθρωπισμό της.

Ανένδοτη σε κάθε παραχώρηση οσονδήποτε και οπωσδήποτε επιβαλλόμενες. Χωρίς έπαρση, έναντι πάντων ανεπίληπτα ηθική και έντιμη, πλήρης αυτοσεβασμού, άγρυπνη, κρουσιφλεγής σε κάθε απόπειρα καταπάτησης του Δικαίου.

Ανυποχώρητη μέχρι εκπληρώσεως του χρέους της όπως η ίδια το τάσσει εις εαυτήν.

Τα τεκμήρια της τόλμης και της αφοβίας της συγκροτούν το σπάνιο για την Ελληνίδα χάρισμα: Όταν αναλάβει κάτι θα το φέρει εις πέρας και το αποτέλεσμα θα είναι οριστικό και αδιάβλητο.

Σε πείσμα των περιστάσεων και των ανθρώπων που δεν την άφησαν «σε χλωρό κλαδί», η χανιώτισσα Ελένη Τουλουπάκη, χθές στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράμμισε πως «η προσφυγή στην Ε.Ε. είναι μονόδρομος για την διαφύλαξη του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, αφού με αφορμή το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Novartis, όλες οι αρχές του έχουν στην κυριολεξία ποδοπατηθεί» και ζήτησε την «άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης».

Έναντι της «βραδυπορίας και στο ασυγχρόνιστο» της ελληνικής Δικαιοσύνης που….εύστοχα είναι τυφλή όσον αφορά τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή της εξουσίας με το πλέγμα συμφερόντων, η Τουλουπάκη ζήτησε από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αυτό που ορίζει ο Αριστοτέλης ως «διακυβέρνηση του νόμου».

Ενώ τα πραγματικά προβλήματα, οι λαμογιές, οι αρπαχτές, οι κλοπές μας πνίγουν, εκείνες έγιναν κήνσορες ηθικής: «Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες».

Η κ. Σπυράκη και η κ. Ασημακοπούλου (η Μισέλ παρακαλώ) ευρωβουλευτίνες του Κυριάκου, μεταξύ των άλλων ρώτησαν την κ. Τουλουπάκη με τι χρήματα ταξίδεψε στο Στρασβούργο.

Ερασιτεχνισμός; Κορο’ι’δία; Παρωδία; Προσπάθεια αποπροσανατολισμού;

Μήπως τα φερέφωνα του Κυριάκου στην προσπάθειά τους να ταυτίσουν την Τουλουπάκη με την βδελυρή ύπαρξή τους θέλησαν να πρα’ύ’νουν το άγχος και τον καημό τους να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Novartis;

Η χανιώτισσα ελληνίδα δικαστικός απάντησε ότι ήρθε με δικά της έξοδα.

Η Τουλουπάκη είναι ταγμένη στο Δίκαιο και στην Αλήθεια, μας ενθαρρύνει ηθικά και εθνικά και με την στάση της την αδιάλλακτη και γενναία μας παρέχει απολύτως επαρκή στοιχεία ότι η Θέμις και η Νέμεσις έχουν τον τελευταίο λόγο.

Ή μήπως οι δυο κυρίες κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ