14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Χαρίκλεια Ντερμανάκη υποψήφια βουλευτίνα στα Χανιά με τη Νέα Δημοκρατία – Και στο Ηράκλειο εκπλήξεις

Ημερομηνία:

Aπό υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, τώρα υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι η Χαρίκλεια Ντερμανάκη στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα η Χαρίκλεια Ντερμανάκη ήταν υποψήφια βουλευτίνα Χανίων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012, δίχως πάντως να καταφέρει να εκλεγεί αφού από το 2012 και έπειτα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατορθώσει να εκλέξει βουλευτή στο νομό Χανίων. Άλλωστε, είχε αποχωρήσει και επισήμως το 2014.

Η πολιτική της στροφή ήταν ξεκάθαρη τα τελευταία χρόνια με πιο εμφανή στη στάση που τήρησε στο ζήτημα της εκποίησης των ιστορικών κτιρίων στο Λόφο Καστέλι.

Τότε είχε εκφράσει τη χαρά της για τον “πρωτοπόρο ρόλο” της “Ώρας Αποφάσεων”, πρωτοβουλίας ενός άλλου πρώην στελέχους του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου που είχε συλλέξει 1.000 υπογραφές υπέρ της μετατροπής του ιστορικού κέντρου της πόλης σε boutique hotels.

Η Χαρίκλεια Ντερμανάκη (Λία) του Ευάγγελου και της Αθηνάς γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά αλλά έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στα Χανιά.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, για να την κερδίσει τελικά ο στίβος. Ήταν αθλήτρια του Κύδωνα Χανίων με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της.

Το 1988 αποφοίτησε από το 2ο Γ.Λ.Χ. και εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και πτυχιούχος.

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό “Χανιά ο Δήμος μας αλλάζει”  του Μανώλη Σκουλάκη.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτίνα με το ΠΑΣΟΚ.

Υπέρξε έφορος  στη  Διοικούσα Επιτροπή του  Εθνικού  Αθλητικού  Κέντρου  Χανίων καθώς και μέλος της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Χανίων.

Είναι παντρεμένη με τον Βυτινιώτη Παναγιώτη και έχουν μια κόρη.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων

Σημειώνουμε ότι στην Κρήτη άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, στο νομό Ηρακλείου φέρεται υποψήφια η παθολόγος – ογκολόγος, Γωγώ Μηλάκη.

H Γωγώ Μηλάκη, με πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό υπόβαθρο, την τελευταία περίοδο είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα, διατελεί μέλος της Επιτροπής Προγραμματισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ