15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Amazon απαγόρευσε τη χρήση του TikTok στους εργαζομένους της – «Ήταν λάθος» απάντησε η εταιρεία

Ημερομηνία:

Στοπ στο TikTok επιχειρεί να βάλει η Amazon στους εργαζομένους της αφού, σύμφωνα με e-mail που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (10/07), τους απαγορεύει να το χρησιμοποιούν σε συσκευές που έχουν πρόσβαση στην εταιρική αλληλογραφία. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Amazon υποστήριξε πως ό,τι έγινε, «ήταν λάθος».

To TikTok έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων σχετικά με την ασφάλειά του και η Amazon απαγόρευσε στους εργαζομένους της να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε συσκευές που έχουν πρόσβαση στην εταιρική αλληλογραφία, σύμφωνα με e-mail που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (10/07, τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα, το μήνυμα προς τους εργαζόμενους της Amazon αναφέρει το εξής:

«Λόγω κινδύνων ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον σε κινητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Amazon. Εάν έχετε TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το καταργήσετε έως τις 10 Ιουλίου για να διατηρήσετε πρόσβαση μέσω κινητού στο e-mail της Amazon».

Στο e-mail αναφέρεται, επίσης, ότι επιτρέπεται η χρήση της εφαρμογής TikTok από το πρόγραμμα περιήγησης σε φορητό υπολογιστή της Amazon.

Πάντως, εκπρόσωπος της Amazon, σύμφωνα με το «Recode», υποστήριξε:

«Το σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα σε ορισμένους από τους υπαλλήλους μας στάλθηκε κατά λάθος. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις πολιτικές μας αυτή τη στιγμή όσον αφορά το TikTok».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε την Τρίτη (07/07), ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση πρόσβασης στην εφαρμογή TikTok λόγω ανησυχιών περί απορρήτου.

Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κυβερνητικούς μηχανισμούς ώστε να ασκούν πίεση στις κινεζικές εταιρείες.

Το TikTok είναι εφαρμογή για τη δημιουργία και παρακολούθηση σύντομων βίντεο, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, και κυκλοφόρησε το 2018 αποκτώντας γρήγορα παγκόσμια δημοφιλία.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ