16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Η Fraport αναμένει «τήρηση της συμφωνίας» για την ιδιωτικοποίηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων

Ημερομηνία:

Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία ελέγχεται από το γερμανικό δημόσιο.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι μεταξύ των αεροδρομίων που ιδιωτικοποιήθηκαν, είναι και το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική:

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης ότι η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.

Ο κ. Τσάισανγκ δήλωσε ότι η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική Κοπελούζος.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, υποστήριξε ο κ. Τσάισανγκ. Ωστόσο μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, πρόσθεσε.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν. Η Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ, συμπλήρωσε.

Θυμηθείτε τι έχουμε γράψει για την σκανδαλώδη παραχώρηση:

O Δασκαλογιάννης θα μιλά γερμανικά: Στην γερμανοελληνική Fraport – Slentel το “χρυσοφόρο” αεροδρόμιο Χανίων

«Κεφαλικός φόρος» 20 ευρώ στα περιφερειακά αεροδρόμια που ιδιωτικοποιούνται και στο αεροδρόμιο Χανίων – Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι αγοραστές

“Νέα αποικιοκρατία;”: Το Γερμανικό Δημόσιο πίσω από την εξαγορά και του αεροδρόμιου Χανίων!

“Αυτά δεν τα θυμάμαι ούτε στη χούντα”: Χωρίς λογική η παραχώρηση του αεροδρομίου σε ιδιώτες, λέει ο Απ. Βουλγαράκης | Ηχητικό

"google ad"

“Η Ελλάδα πούλησε τα κλειδιά της Δημοκρατίας στη Fraport”: Δριμύ κατηγορώ της Ryanair για το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς

Όχι στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Δασκαλογιάννη – Όχι στις ολιγωρίες της δημοτικής αρχής στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών

Δεν παραδίδουμε τον τόπο μας στα ξένα συμφέροντα – ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...