14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θάνατος 65χρονης μετά τον εμβολιασμό: Αναζητούνται απαντήσεις μέσω της νεκροψίας

Ημερομηνία:

Στα ευρήματα της νεκροψίας/νεκροτομής αναμένεται να εντοπιστεί και ο λόγος που μια 65χρονη πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της.

Ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στο Ίλιο το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στις 2 μ.μ. το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για άτομο γύρω στα 65 ετών χωρίς αισθήσεις στο Κέντρο Υγείας Ιλίου το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η γυναίκα, η οποία γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο, αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο κέντρο υγείας όπως προβλέπεται για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κέντρο Υγείας.

Μισή ώρα αγρότερα έπαθε ανακοπή. Ειδοποιήθηκε από περαστικούς το προσωπικό του ΚΥ το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι στο κέντρο υγείας γύρω στις 14:00.

Το ΕΚΑΒ έφτασε μετά από 10 λεπτά, αλλά η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν και τελικά δεν την παρέλαβε καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Το προσωπικό τήρησε το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πλέον, η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 65χρονη έπασχε από διαβήτη αλλά δεν ανέφερε ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Και τονίζουν μάλιστα ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ