24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

«Θέλουμε να δούμε τον ήλιο»: Συγκλονιστικό βίντεο με τα παιδιά από τα καταφύγια του Αζοφστάλ

Ημερομηνία:

Έκκληση να σωθούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και «να δουν τον ήλιο» απευθύνουν παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη.

Ένα βίντεο από το εσωτερικό του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (24/04) και δείχνει γυναίκες και παιδιά που λένε ότι «ξεμένουν από δυνάμεις» και ότι πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως σε έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία.

Ακόμα, στο εν λόγω βίντεο, μια γυναίκα λέει ότι έχει περάσει 50 ημέρες στα υπόγεια καταφύγια, δηλαδή από τις 25 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη ημέρα της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Άλλοι άνθρωποι λένε ότι κατέφυγαν στο εργοστάσιο στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν τα διαμερίσματά τους με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.

Μάλιστα, συγκλονιστική είναι η αντιπολεμική κραυγή των παιδιών που λένε: «θέλουμε να δούμε τον ήλιο».

Προσπάθεια δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου

Η ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Guardian», προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο που θα επέτρεπε στους πολίτες που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο να εξέλθουν με ασφάλεια.

Το εργοστάσιο αποτελεί βάση για το Τάγμα Αζόφ της Ουκρανίας, που αποτελεί πλέον τμήμα της Εθνοφρουράς και τράβηξε το παραπάνω βίντεο.

Ακόμα, το Σάββατο (23/04), οι μάχες συνεχίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ουκρανικές Αρχές δήλωσαν ότι μια σειρά ρωσικών πυραύλων TU-95 που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στην Οδησσό, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού τριών μηνών, και τραυμάτισαν άλλους 18. Η Νότια Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας πρόσθεσε ότι δύο πύραυλοι είχαν επίσης πλήξει κτίρια κατοικιών στην πόλη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...