22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

H προστάτιδα Αγία κατά των Πανδημιών δεν ονομάζεται… “Κορώνα”

Ημερομηνία:

Σε πολλές δημοφιλείς ιστοσελίδες της Καθολικής Εκκλησίας διακινείται μία είδηση σχετικά με την Αγία “Κορώνα” η οποία υποτίθεται είναι ότι είναι η Αγία των Επιδημιών.

Δεν είναι αλήθεια.

Η φήμη ξεκίνησε από την ιστοσελίδα μίας Καθολικής Εκκλησίας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Στην αρχική είδηση μάλιστα αναφέρεται ότι τα λείψανα της Αγίας βρίσκονται στη Βόρεια Ιταλία που είναι και το επίκεντρο της πρόσφατης επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Από εκεί διαδόθηκε σε άλλες ιστοσελίδες καθολικών που υποστηρίζουν ότι η Αγία Κορώνα είναι η Αγία των Επιδημιών.

Η “είδηση” έχει γίνει viral όμως δεν είναι αλήθεια αφού η Αγία Κορώνα είναι η Αγία των κυνηγών θησαυρών.

Η Αγία Κορώνα ήταν μια μάρτυρας που δολοφονήθηκε φρικτά σε ηλικία 16 ετών στη σημερινή Συρία, από τους Ρωμαίους επί αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου, πριν από περίπου 1800 χρόνια.

Την έδεσαν ανάμεσα σε δυο δέντρα, έκοψαν τα σχοινιά και διαμελίστηκε ζωντανή.

Το τραγικό είναι ότι με βάση αυτή το ψέμμα στην εκκλησία στο Αάχεν της Γερμανίας όπου βρίσκονται τα λείψανα της, τα έβγαλαν από το ναό σε λαικό προσκύνημα οι ιερείς οι οποίοι τα είχαν γυαλισμένα και φυλαγμένα σε μια προθήκη στα υπόγεια της εκκλησίας.

Ο κόσμος αρχίζει να πηγαίνει να προσκυνήσει ειδικά τώρα που βρισκόμαστε ενώπιον μιας πανδημίας από έναν ιό που ονομάζεται Κορωνοϊός. Στην είσοδο του ναού υπάρχει και η καμωμένη με φύλλα χρυσού, εικόνα της.


Τα λείψανα της Αγίας Κορώνας, τα έφερε στο Άαχεν ο βασιλιάς Όθωνας ΙΙΙ το 997, και φυλάσσονταν σε έναν τάφο κάτω από μια πέτρα στον καθεδρικό ναό μέχρι το 1911-12, όταν τοποθετήθηκαν στο ιερό, το οποίο είναι 93 εκατοστά ψηλό και ζυγίζει 98 κιλά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ