19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Θεοδωράκης: Απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής – Συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις και Συνέδριο τον Οκτώβρη

Ημερομηνία:

Απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο τα στελέχη που συμμετέχουν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η κρίσιμη ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον του Ποταμιού και τις σχέσεις του με το νέο κεντροαριστερό φορέα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγή, ο Παναγιώτης Βλάχος (μέλος της πρωτοβουλίας «Μπροστά») και στελέχη  προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Οι βουλευτές του κόμματος είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση, αλλά δεν κοιτούν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Αμυράς και Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Αντίθετα ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη το διαζύγιο είναι ευπρόσδεκτο, καθώς θεωρούν ότι η πολυφωνία είχε εξελιχθεί σε παραφωνία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...