ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Τον χτυπούσα στο παρελθόν, όχι όμως και του σκοτωμού» είπε η 89χρονη που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τον 90χρονο σύζυγό της

«Τον χτυπούσα στο παρελθόν, όχι όμως και του σκοτωμού» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου η 89χρονη γυναίκα που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία του 90χρονου συζύγου της ότι τον χτυπούσε καθημερινά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία,  κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε την Τρίτη με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης και της έκθεσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν γειτόνισσα του ζευγαριού τηλεφώνησε στην αστυνομία και ανέφερε περιστατικό βίας στο σπίτι του ζευγαριού. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα, οδήγησαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου ο σύζυγος υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του. 

Ο μηνυτής ανέφερε ότι η σύζυγος του τον χτυπάει τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο του κορμί με τα χέρια και με πόδια της.

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα που κατήγγειλε το περιστατικό, το τελευταίο επεισόδιο έγινε το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος, ενώ ο 90χρονος ανέφερε ότι δεν σιτίζεται πλέον όπως πρέπει. «Ήρθαμε στα δικαστήρια, ασκήθηκε η ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του 1ου τριμελούς πλημμελειοδικείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μας δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή και μέχρι τότε το δικαστήριο έχει άρει την κράτηση της εντολέως μου.

Θα μελετήσουμε τη δικογραφία την οποία θα λάβουμε αύριο. Σε κάθε περίπτωση η όλη εικόνα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που αποδίδεται. Αυτή τη στιγμή η εντολέας μου δεν έχει εικόνα πάνω στις κατηγορίες που υπάρχουν. Υπήρξαν κάποια περιστατικά στο παρελθόν», δήλωσε στο newsit.gr o δικηγόρος της 90χρονης, Τριαντάφυλλος Περβίζος και συνεχίζοντας, προσθέτει: «Όσον αφορά για τη σύλληψη, υπήρξε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία και από τις αστυνομικές και από τις εισαγγελικές αρχές κι αντίστοιχη αντιμετώπιση σήμερα στα δικαστήρια. Η καταγγελία έγινε από τη γειτόνισσα. Από όσο γνωρίζω η γειτόνισσά βρίσκονταν στο μπαλκόνι τους όταν άκουσε κάποιο περιστατικό και κάλεσε την αστυνομία».

Γείτονας του ζευγαριού που μίλησε στο newsit.gr ανέφερε ότι η 90χρονη χτυπάει τον παππού για μια εξωσυζυγική σχέση του μακρινού παρελθόντος. «Κρατάει χρόνια αυτό το πράγμα. Την έχουμε συμβουλέψει σαν γείτονες, γιατί είμαστε όλοι εδώ σαν μία οικογένεια. Τον χτυπάει τον παππού πολλά χρόνια. Αυτό το πράγμα το κάνει τακτικά. Εγώ με τον παππού είμαστε φίλοι, βρισκόμασταν στο καφενείο και μου τα’ λεγε. Μου έλεγε “φοβάμαι”. Τον έχετε δει πως είναι; Μου έλεγε ότι τον χτυπάει παντού όπου έβρισκε, χωρίς λύπη» λέει ο γείτονας των ηλικιωμένων και προσθέτει: «Υπάρχει μία ιστορία 70 ετών και βγαίνει τώρα. Ήταν στο παρελθόν μία ιστορία εξωσυζυγική, αυτό ξέρουμε εμείς. Τον χτυπάει πολλά χρόνια. Χθες τον σακάτεψεΤο κάνει από εκδίκηση. Έχουμε ξανακαλέσει την Αστυνομία και εμείς ανεβήκαμε. Αυτό το πράγμα πρέπει να λήξει».  

Φωτογραφία: depositphotos.com

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης με εντυπωσιακή επίδειξη F16 στο αεροδρόμιο Μάλεμε – Τι ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας | Φωτορεπορτάζ

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης,…

2 hours ago

Νίκος Παπανδρέου από Χανιά: το ΠΑΣΟΚ που με τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου “μπορεί να τους αλλάξει τα φωτα”

Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιους με το ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Παπανδρέου βρέθηκε σήμερα στα…

2 hours ago

Πράσινη λαοθάλασσα στα Χανιά για τον θρίαμβο του Πράσινου Αυτοκράτορα επί της Βασίλισσας Ρεάλ | Φωτός

Ναι! Αυτός ειναι ο Παναθηναϊκός! Ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης! Όσο και αν ήταν σενάριο επιστημονικής…

3 hours ago

Δύο διασώσεις μεταναστών σε λίγες ώρες νότια της Κρήτης – Προβληματισμός εκ μέρους των αρχών

Συνολικά 56 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν νότια της Κρήτης μέσα σε λίγες…

12 hours ago

Ναυάγιο “Ηράκλειον”: Ένα βήμα πιο κοντά οι έρευνες για το εντοπισμό του πλοίου που δεν βυθίστηκε στην Φαλκονέρα

Όπως πρώτα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Νέα Κρήτη, το neakriti.gr και η εκπομπή Ελεύθερο Σημείο…

12 hours ago

Η “Μάχη της Κρήτης”: “Παρέλαση” πολιτικών αρχηγών στο νησί στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές

H Μάχη της Κρήτης και των …εντυπώσεων αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στο νησί, καθώς…

17 hours ago

This website uses cookies.