17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Θλίψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης από τον θάνατο 21χρονου φοιτητή

Ημερομηνία:

Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης ο 21χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ έκανε ψαροντούφεκο στη Σίφνο.

Από μεγάλο βάθος ανέσυραν οι δύτες τη σορό ενός 21χρονου ψαροντουφεκά στη θαλάσσια περιοχή του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο νεαρός άνδρας πνίγηκε, ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

Ο 21χρονος νεαρός είχε επισκεφτεί το νησί για διακοπές μαζί με την οικογένειά του και συχνά τα καλοκαίρια με το σκάφος τους έβγαιναν με τον πατέρα του στην θάλασσα προκειμένου να ψαρέψουν. Δυστυχώς χθες το βραδύ ήταν η τελευταία φορά που πατέρας και γιος βγήκαν μαζί για ψάρεμα καθώς οι λάθος υπολογισμοί του νεαρού ψαροντουφεκά σε συνδυασμό με την κακιά στιγμή οδήγησαν στον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το σκάφος ήταν στάσιμο και ο 21χρονος πήδηξε μέσα στο νερό προκειμένου να πιάσει κάτι, η βουτιά του ήταν μεγάλη και τα νερά ήταν βαθιά. Αφού πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και δεν φάνηκε, ο πατέρας του άρχισε να ανησυχεί κοιτώντας μέσα στο νερό όμως αδυνατούσε να τον βρει.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια άλλον ψαροντουφεκά, ο οποίος πήδηξε και εκείνος μέσα στο νερό και είδε τον 21χρονο να βρίσκεται σε βάθος 25μέτρων έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποίησαν την Λιμενική Αρχή του νησιού όπου μετέβη Ι/Δ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον 21χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα σε μεγάλο βάθος.

Επειδή δεν μπορούσαν να τον βγάλουν ζήτησαν την συνδρομή ιδιωτών δυτών όπου κατάφεραν και έβγαλαν τον νεαρό από το βάθος της θάλασσας. Την προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του 21χρονου άτυχου νεαρού θα διενεργηθούν από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό συμβάν:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από Υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, για πνιγμό ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ» ν. Σίφνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Ι/Δ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον 21χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα σε μεγάλο βάθος. Στη συνέχεια, μετέβη στο σημείο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες δύτες, οι οποίοι ανέσυραν τη σορό του 21χρονου, η οποία μεταφέρθηκε με Ι/Δ σκάφος στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου.

boatfishing.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...