19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Τι ερευνά το Ανθρωποκτονιών, τι λένε οι ιατροδικαστές

Ημερομηνία:

Κοινά στοιχεία και ομοιότητες στις τρείς ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εκθέσεις θα αναζητήσουν οι αρχές που διερευνούν τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθεί αν υπάρχει κοινός παράγοντας-αίτιο που προκάλεσε το θάνατο, ακόμα και αν υπάρχει εξωγενής παρέμβαση. Οι φάκελοι για τους θανάτους των τριών κοριτσιών, βρίσκονται από χθες στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθεί το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον. Σε δεύτερο βαθμό δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμα και η εκταφή των σορών, προκειμένου να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος πραγματογνωμοσύνης, γονιδιακός έλεγχος και ένας ευρύτερος κύκλος εργαστηριακών εξετάσεων.

Τι λένε οι ιατροδικαστές
«Δεν προέκυψαν ευρήματα ικανά να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έκανε την νεκροψία στην 9χρονη. Η συνδρομή του, ζητήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα, καθώς δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν από τι πέθανε το κορίτσι. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι αντιμετώπιζε κάποια τετραπληγία, από άγνωστη σε αυτόν αιτία.

Ο ιατροδικαστής δεν διέκρινε μακροσκοπικά αλλοιώσεις συμβατές με χρήση κάποιας ουσίας, αναμένονται όμως τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, σε κάθε όργανο. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ο θάνατος να προήλθε από πνιγμό, επεσήμανε ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις. “Είναι κάτι που θα μπορούσα να διακρίνω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιλαμβάνομαι γιατί έχει διαταχθεί ο έλεγχος. Κάποιος λόγος υπάρχει», αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο” η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία έκανε τη νεκροψία του δεύτερου παιδιού. Το μόλις 7 μηνών βρέφος είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του τον Μάρτιο του 2020. Οι γονείς το πήγαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο, από όπου ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομή, όμως μακροσκοπικά δεν είχε προκύψει αιτία θανάτου. Ακολούθησαν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβόκομβου). “Θάνατος τριών παιδιών στη σειρά συνιστά πρωτοφανή τραγωδία. Περιμένω την κλήση μου από τις αρχές”, δηλώνει χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής.

Η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της απηύθυνε «ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την  σύμβαση για το σημαντικό έργο «Κατασκευή-επέκταση αναβάθμιση  των...

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...