22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές βροχές αλλά και θερμοκρασίες μέχρι και 25 βαθμούς σήμερα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδέχεται να εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες και μετά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις εντάσεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να στραφούν σε βόρειους πνέοντας με την ίδια ένταση.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο 04/04 θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 04/04, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 3.

Χάρτης 3. Εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 04/04/2020.

Όσον αφορά στην γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδας το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr προβλέπει τα εξής:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά και αργότερα στη Χαλκιδική και στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο περιμένουμε το Σάββατο 4 Απριλίου 2020. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου στα κεντρικά θα είναι πυκνές. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 6 βαθμούς), 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 6 έως 11 βαθμούς), 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 16 έως 22 βαθμούς στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως 25-26 βαθμούς), 11 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση τα δυτικά παράκτια του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...