19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Θ. Σταθάκης: 7.000 m2 στο Λαφονήσι για ομπρέλες στους Δήμους – Με αυτόν τον τρόπο “προωθούν” την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης ή κάτι άλλο τελικά;

Ημερομηνία:

Με αφορμή δήλωση στην εφημερίδα των συντακτών του κ. Λυμπεράκη για το Λαφονήσι με ημερομηνία 16-10-2022 και την απάντηση του πρώην Δήμαρχου Κισσάμου Θ. Σταθάκη αλλά και τη συζήτηση για την προστασία στη Φαλάσαρνα, το κισσαμίτικο portal sadentrepese.blogspot.com αναφέρει τα εξής:

– Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, διά του πρώην προέδρου του και νυν ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρου Λυμπεράκη, είχε προτείνει από το περασμένο έτος σειρά μέτρων για την προστασία της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, για το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα. Για το Ελαφονήσι το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην επέλαση των αυτοκινήτων στην προστατευόμενη περιοχή. Προτάθηκε η δημιουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά της προστατευόμενης περιοχής, η πιο αραιή τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και η επιτήρηση (περίφραξη) του χώρου για την προστασία και του κεδροδάσους.

Οι προτάσεις δεν υλοποιήθηκαν, ωστόσο πλέον διαφαίνεται, όπως σημειώνει ο κ. Λυμπεράκης, «διάθεση συνεργασίας καθώς γίνεται πλέον κατανοητή η ανάγκη προστασίας αυτών των περιοχών, για τις οποίες συζητάμε πάνω από 25 χρόνια».

Και βάση αυτής της συνέντευξης στην εφημερίδα, έκανε δήλωση και ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ Σταθάκης (γνώστης αφού πριν απο 3 χρόνια ήταν διαχειριστής της ίδιας παραλίας) λέγοντας :

Με την σύμφωνη γνώμη (του φορέα) δόθηκαν 4.000 m2, για τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων στους δύο δήμος στο Λαφονήσι, συμπαρασύροντας (θέλω να πιστεύω) και την κτηματική Υπηρεσία σε παράβαση της νομοθεσίας δίδοντας την παράνομη τελική έγκριση!

Ενώ στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, συμφωνούσαν μέχρι 2.000 m2 και η κτηματική έδινε έγκριση παρά μόνο για 500m2 σε κάθε δήμο. Γιατί επειδή “διέβλεπαν πνεύμα συνεργασίας”; Και οι δήμοι τελικά έβαλαν (για τον δήμο Κισσάμου είμαι σίγουρος 3.400m2), 7.000m2 περίπου αφού πάνε “πακέτο” (Με επιμετρήσεις Κτηματικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2022, φυσικά μας παραδόθηκαν τέλος Σεπτεμβρίου).

Με αυτόν τον τρόπο “προωθούν” την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης ή κάτι άλλο τελικά;

Τελικά μάθαμε και γιατί πληρώνουμε κάθε χρόνο τόσα πρόστιμα εκεί; Με λογική απάντηση βέβαια… τι ειναι τα πρόστιμα μπρος στην 6μηνιαία είσπραξη του Λαφονησιού; Ψίχουλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...