19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα, μεγάλης κλίμακος, συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Κίνα

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, έλαβε χώρα η ψηφιακή τελετή υπογραφής της (εγκεκριμένης από τη Σύγκλητο) Προγραμματικής Σύμβασης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την INTERNATIONAL CULTURAL COMMUNICATION CENTER MALAYSIA (ICCCM), για την παροχή επιμορφωτικών προγραμμάτων από το ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.) στην Κίνα. Η ICCCM εκπροσωπεί 300 ΑΕΙ και Ιδρύματα μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης της Κίνας και συνεργάζεται ήδη με σημαντικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Η τελετή άρχισε με την εναρκτήρια ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιου Μ. Κοντάκη, ο οποίος παρουσίασε ευσύνοπτα τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, την προσήλωση του Ιδρύματος στις διεθνείς συνεργασίες και την εξωστρέφεια, και συνεχίστηκε με την Ομιλία της Γενικής Διευθύντριας της ICCCM, Δρ Hui Ann Loo. Στη συνέχεια υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης, με σύντομες τοποθετήσεις, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, ο Διευθυντής του ΚΕΔΙΒΙΜ, Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, η Προϊσταμένη της Γραμματείας του ΚΕΔΙΒΙΜ, κα Κατερίνα Τσαλίμη και στελέχη της ICCCM, όπως ο EU-Africa-Asia Regional Project Manager, κος Silver Godwin.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παράσχει (στην πρώτη φάση της συνεργασίας) 8 καινοτόμα Επιμορφωτικά Προγράμματα σε αντικείμενα τόσο των Σχολών του Ρεθύμνου όσο και του Ηρακλείου, σε Κινέζους φοιτητές και σπουδαστές, στην Κίνα, την περίοδο Φεβρουάριος 2023- Δεκέμβριος 2025.
Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των 8 Προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι/ες: Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης, Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Αντώνης Χουρδάκης, Αν. Καθηγήτρια Μελίνα Ταμιωλάκη, Καθηγητής Πάνος Αναστασιάδης και Δρ Δημήτρης Καλοψικάκης.

Επιμορφωτές θα είναι 48 Καθηγητές, Διδάσκοντες και Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όλα τα Επιμορφωτικά Προγράμματα, με την επιτυχή τους ολοκλήρωση, θα πιστοποιούνται από το ΚΕΔΙΒΙΜ και οι επιμορφούμενοι/ες θα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 7 ECTS (ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες).

Η νέα αυτή, πολύ σημαντική, συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης επιβεβαιώνει τη διεθνή του αναγνώριση, αλλά και προσανατολισμό του και ανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας με την Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...