23.8 C
Chania
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Παραμένουν μπροστά στη Βουλή οι φοιτητικοί σύλλογοι παρά το ξύλο και τον εκφοβισμό

Ημερομηνία:

Μπροστά από τη Βουλή παραμένουν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια εκφράζοντας τη διαφωνία τους και την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων είναι μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν η απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ Χανίων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Ο ΣΕΠΕ Χανίων καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 23 Σεπτεμβρίου 2027 για τα κενά εκπαιδευτικών, την ακρίβεια και τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» του Δήμου Αποκορώνου στη χωροθέτηση δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης απέστειλε επιστολή στην Π.Ε.Δ. Κρήτης, διατυπώνοντας κατηγορηματικά τη θέση του Δήμου κατά της χωροθέτησης δομής φιλοξενίας μεταναστών.

Χάρης Μαμουλάκης: Ερώτηση για το τέλος των 3 ευρώ στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση για το τέλος των 3 ευρώ ανά επιβάτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ζητά διαφάνεια για τα έσοδα και τον σχεδιασμό αξιοποίησης του «Νίκος Καζαντζάκης».

«Κρήτης Μύθοι»: Ο μινωικός μύθος συναντά την Κρητική Αναγέννηση στο 6ο Φεστιβάλ Κρήτης

Πανελλήνια πρώτη του μουσικού έργου «Κρήτης Μύθοι» του Δημήτρη Μαραμή στο 6ο Φεστιβάλ Κρήτης, στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Ηρακλείου.