21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

“Άνδρες και γυναίκες χωρίς χακί”: Η ομίλία της Χανιώτισσας ζωγράφου Μαρίας Ορφανουδάκη στο Δήμο Αθηναίων το 1979

Ημερομηνία:

«Όσο λιγότερο Εχεις αξιολογήσει την ανθρώπινη ζωή

τόσο μεγαλύτερος ήρωας

αναδεικνύεσαι εις τους πολέμους»

Και ξαφνικά, μια φωνή απ’ τη Κρήτη αναστάτωσε πάλι τα νερά

Ήταν η φωνή της ζωγράφου Μαρίας Ορφανουδάκη, που μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Αθηναίων την 16η Απριλίου του 1979 ζήτησε να σταματήσει η θριαμβολογία γύρω από τη στράτευση των γυναικών.

«Ας μην γελιόμαστε» είπε η Oρφανουδακη, «με το να ντυθεί η γυναίκα στο χακί δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο παρά να ξεπέσει εκεί που έχει ξεπέσει προ πολλού ο άνδρας…”

Και έχει κάθε δικαίωμα να μάχεται για τις απόψεις της, μια και τις έχει υλοποιήσει σ’ένα έμψυχο έργο. Τουλάχιστον 200 απ’ τους πίνακες της έχουν σαν θέμα τους δυστυχισμένα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο.

Απ’ την Μπιάφρα απ’ το Βιετνάμ, απ’ το Κονγκό κι απ’ τη Χιλή…

ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΚΙ

…..Ο άνθρωπος ΕΙΠΕ θα ξεπεράσει την εμπειρία του χωρισμού ανάμεσα στα Έθνη, μόλις κατορθώσει να γίνει ολότελα ανθρώπινος και ο ΞΕΝΟΣ παύσει να είναι ΞΕΝΟΣ….Η σύγχρονη κοινωνία δραστηριοποιήθηκε με το όραμα της ανάπτυξης της Τεχνολογικής και Βιομηχανικής προόδου….. Αυτό το όραμα όμως κατέληξε στον αιώνα μας σαν τον Πύργο της Βαβέλ που αρχίζει να καταρρέει με κίνδυνο να θάψει όλο τον κόσμο κάτω από τα ερείπιά του….. Ο σημερινός άνθρωπος είναι αλλοτριωμένος, είναι ανίκανος να εκτιμήσει τη ζωή και γι’ αυτό είναι πάντοτε πρόθυμος να καταστρέφει τα πάντα. ..

Το πρόβλημα του αφοπλισμού αφορά ζωτικά κάθε ΛΑΟ και όλη την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Πρέπει να βοηθήσουν τους ΛΑΟΥΣ να μειώσουν τον κίνδυνο του πολέμου και αργότερα να τον εξαφανίσουν εντελώς. Με την καταστροφή των όπλων και την κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μείνει καμία υλική δυνατότητα για την εφαρμογή άλλης πολιτικής από τα κράτη, εκτός από την ΕΙΡΗΝΙΚΗ…

.Η σπουδαιότερη από τις αντιθέσεις του σημερινού κόσμου εκδηλώνεται με το γεγονός πως η εργασία του ανθρώπου και όλες οι επιτεύξεις του δημιουργού του πνεύματος, ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούνται για την δημιουργία καταστροφής. Με πλήρη επίγνωση του τι κάνει, με κίνητρα μόνο τη φιλοδοξία, την ματαιοδοξία, την πλεονεξία, συνεχώς, το ανθρώπινο πνεύμα στρέφεται εναντίον του ίδιου του ανθρώπου, αφού οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις μετατρέπονται σε τρομερά μέσα εξοντωτικού πολέμου, και η λογική του το πιο Ευλογημένο χάρισμα του ανθρώπου έχει μετατραπεί προ πολλού σε κατάρα !

Όταν το υποτιθέμενο ” ΣΩΣΤΟ ” επιβάλλεται

"google ad"

Με την έμμεση η άμεση ΒΙΑ ,

Έχουμε μια αποτυχημένη ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έχει στοργή για τον Άνθρωπο ! Δεν έχει την ανάγκη ΔΥΝΑΜΗΣ Και επομένως ένας τέτοιος άνθρωπος Δεν είναι δεσμευμένος από καμιά Εθνικότητα από καμιά Σημαία ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ τους ΛΑΟΥΣ,

τους ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ με το ΟΠΙΟ των ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ιδεών,

ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ τα ΠΝΕΥΜΑΤΑ με σκοπό να επιτύχουν τους ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ σκοπούς τους. ΜΟΝΟ ! με την καταστροφή των όπλων και την κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μείνει καμία υλική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για την εφαρμογή άλλης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από τα ΚΡΑΤΗ,

εκτός από την ΕΙΡΗΝΙΚΗ.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...