19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ικανοποίηση στην Εκκλησία της Κρήτης για τις αλλαγές με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή

Ημερομηνία:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2014, στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Εκκλησία Κρήτης, μετά από αιτήματα πολλών ετών για τη ρύθμιση και επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία και στην ταυτότητά της, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε στις 27 Νοεμβρίου 2014 το Νόμο 4310/2014, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 258/τ.Α’/8-12-2014, με τον οποίο επιλύονται μεγάλα και βασικά θέματα της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου.

Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκαν άρθρα του Καταστατικού Νόμου 4149/1961 της Εκκλησίας Κρήτης, με τα οποία ρυθμίζονται τα εξής χρονίζοντα θέματα: Η έκδοση του επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος» και άλλες συναφείς εκδόσεις του Δελτίου αυτού, ο καταρτισμός εφεξής του τριπροσώπου για την εκλογή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κρήτης από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και όχι από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η αναγνώριση της Νομικής Προσωπικότητας της Εκκλησίας Κρήτης ως ιδίου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και η σαφής πρόβλεψη εφαρμογής των Κανονισμών της Εκκλησίας Κρήτης.

Η Ιερά Συνοδος εκφράζει ομόφωνα την ευγνωμοσύνη και τις βαθύτατες ευχαριστίες της προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την έγκριση των ομοφώνων Αποφάσεων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για τα θέματα αυτά, καθώς και για την προώθησή τους στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Κυβέρνηση και προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, καθώς και στους Βουλευτές όλων των πολιτικών παρατάξεων, ιδιαιτέρως δε προς τους Βουλευτές της Κρήτης, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην τακτοποίηση των σημαντικών αυτών ζητημάτων.

Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος, κατά τη σημερινή της Συνεδρία, αναφέρθηκε στην υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης, και της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», οι οποίες αφορούν στην υλοποίηση προγράμματος βοήθειας και ενίσχυσης των φιλανθρωπικών και προνοιακών δομών της Εκκλησίας Κρήτης, με τη διανομή τροφίμων και γευμάτων σε οικογένειες απόρων, ενδεών και αστέγων συνανθρώπων μας, καθώς και με βοήθεια προς τα συσσίτια και τις τράπεζες τροφίμων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των Ιερών Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου και των Ενοριών τους.

Η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες προς τον κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο οποίος είχε την ευγενή πρωτοβουλία, εξασφάλισε και υπέγραψε τις παραπάνω Συμβάσεις, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση και στην επαύξηση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, προς όφελος του Λαού, κατά τους δύσκολους καιρούς που διανύει η Χώρα μας.

Με την ευκαιρία της επερχόμενης μεγάλης Εορτής της Πίστεώς μας, των Αγίων Χριστουγέννων, και των υπόλοιπων Εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εύχεται στον ευσεβή και φιλογενή Κρητικό Λαό, να εορτάσει με πνευματική ευφροσύνη τη Θεία Ενανθρώπηση του Σωτήρος ημών Χριστού και να αντλήσει δύναμη και θάρρος στους καθημερινούς αγώνες της ζωής κατά το νέο έτος 2015, από Εκείνον που με τη Θεία Του Συγκατάβαση αποτέλεσε και αποτελεί την πηγή της αληθινής ζωής, της άφατης χαράς και της διαρκούς παρηγοριάς των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...