33.8 C
Chania
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026

«Ισραήλ και Ελλάδα μαζί – Φίλοι, εταίροι, σύμμαχοι»: Θερμό μήνυμα από την πρέσβη Πνινάτ Γιανάι μετά από συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Χούπη

Ημερομηνία:

Ενθουσιασμένη από την θερμή υποδοχή και το κλίμα που επικράτησε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτρη Χούπη, εμφανίζεται η νέα Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, η Πρέσβης έφυγε όχι μόνο ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της συζήτησης και την συναντίληψη που διαπιστώνεται σταθερά στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, αλλά και συγκινημένη για το δώρο που έλαβε με την αφορμή του καλωσορίσματος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η Πνινάτ Γιανάι έφτασε στην Αθήνα για να αναλάβει καθήκοντα μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο έχει μπει σε εντατικούς ρυθμούς και καθημερινά έχει επαφές με διπλωμάτες – Ελληνες αλλά και από τρίτες χώρες – ενώ δεν κρύβει την φιλοδοξία της να πάει τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ ακόμα πιο μακριά…

Σε μήνυμα-ανάρτησή της στο «X» μετά την συνάντηση με τον Στρατηγό Δημήτρη Χούπη, γράφει χαρακτηριστικά:

«Φίλοι. Εταίροι. Σύμμαχοι.

Μια σημαντική και ουσιαστική συνάντηση σήμερα με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

@hndgspio Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Είχαμε μια εις βάθος συζήτηση για την ισχυρή και στρατηγική αμυντική συνεργασία, και στον τομέα της ασφάλειας, μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, τα κοινά συμφέροντα και την κοινή μας δέσμευση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός φίλος και στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ. Μαζί, θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε αυτή την τόσο σημαντική συνεργασία και να την κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή. Ισραήλ και Ελλάδα — μαζί, ενωμένοι.»

huffingtonpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Πέθανε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο...