19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ιστορικός Περίπατος της ΚΝΕ Ηρακλείου για την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Εργατικός Τομέας Ηρακλείου της ΚΝΕ διοργανώνει Ιστορικό Περίπατο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/04 στις 11 π.μ με αφετηρία το ΕΚΗ.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με σύνθημα «100 χρόνια ΚΚΕ – γράψαμε Ιστορία – Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!», μελετάμε την ιστορία του εργατικού κινήματος του 20ου αιώνα στο Ηράκλειο από τα πρώτα βήματα του, την ίδρυση των πρώτων σωματείων και τις πρώτες απεργίες, το κίνημα των παλαιοπολεμιστών, μέχρι τις σκληρές ταξικές συγκρούσεις των σταφιδεργατών τον Αύγουστο το ‘35, και του εργατικού κινήματος τη δεκαετία του ‘40.

Τιμάμε τους κομμουνιστές ηγέτες της εργατικής τάξης του νομού μας, τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στρατή Περγιαλίδη, τους αδελφούς Χατζηγιώργη, τους 8 νεκρούς σταφιδεργάτες της απεργίας του 35’ και πολλούς άλλους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, οι οποίοι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή, το δικαίωμα στο 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, την πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο Εργατικός Τομέας Ηρακλείου καλεί την εργαζόμενη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στον Ιστορικό Περίπατο, να μάθει από την ιστορία των αγώνων του τόπου μας για να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ