25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τρίωρη στάση εργασίας στο Ηράκλειο για το περιστατικό βίας εις βάρος εκπαιδευτικού

Ημερομηνία:

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Δ. Θεοτοκόπουλος και Φαιστός την Παρασκευή 27 Απριλίου. Αιτία, η επίθεση που δέχθηκε εκπαιδευτικός πριν λίγες ημέρες από τον πατέρα ενός παιδιού. Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο στον διαπληκτισμό με τη δασκάλα αλλά επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αυτή και του διευθυντή του σχολείου ενώ προκάλεσε και καταστροφές.

Μετά από αυτό το γεγονός, σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε το γεγονός.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καταδικάζουμε το περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού σε σχολική μονάδα του νομού Ηρακλείου από τους γονείς ενός μαθητή.

Η απρόκλητη, υβριστική και βίαιη συμπεριφορά των συγκεκριμένων γονέων απέναντι σε εκπαιδευτικό του σχολείου είναι καταδικαστέα από το σύνολο της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αρνητικές επιδράσεις στο παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής κοινότητας και στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα δείξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα «τραμπουκισμού» και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δ. Θεοτοκόπουλος θα στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά την εκπαιδευτικό και συνολικά το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας:

  • Κηρύττει τρίωρη (3) στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στη σχολική μονάδα, στην οποία έγινε το περιστατικό.
  • Θα παρέχει νομική υποστήριξη σε συνεννόηση με το δικηγόρο που συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...