14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ι. Κασσελάκης: “Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανάγκη νέων εκπαιδευτικών”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση υποψήφιου βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ. Ιωάννη Κασσελάκη:

Οι σημερινές επαφές του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ.Κασσελάκη Ιωάννη με τον κ.Ιωάννη-Παναγιώτη Αμπελά ,διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανιων , και με τις κ.Πόπη Κασσωτάκη- Ψαρουδάκη, διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων και κ.Ευγενία Παοαδομαρκετάκη , προϊσταμένη του Τμήματος Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων ,είχαν ως επίκεντρο την παιδεία και εκπαίδευση.

Παρά τους περίπου 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που πραγματοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανάγκη νέων εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών αλλά και για τη δημιουργία καινούριων ,καινοτόμων τομέων ειδικοτήτων κυρίως τεχνικού προσανατολισμού σε άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Είναι σαφές πως πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα για την κάλυψη των κτιριακών υποδομών ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα επαρκούς αερισμού ,φωτισμού ,θέρμανσης και κλιματισμού των αιθουσών διδασκαλίας.

Η δημιουργία οκτώ νέων σχολικών κτιρίων στο νομό με το πρόγραμμα ΣΔΙΤ θα βελτιώσει την καθημερινότητα των μαθητών και εκπαιδευτικών και ελπίζουμε πως αυτό μαζί με την εξέλιξη των πειραματικών σχολείων θα δώσουν ώθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα .

Σε ένα διαρκώς και ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και ιδιαίτερα με την επανάσταση που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη,που είναι πλέον γεγονός ,δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε υποβαθμισμένες αίθουσες ,χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό και χωρίς εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης μόρφωσης.

Η στείρα γνώση πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια μοντέρνα ολιστική μόρφωση με ερεθίσματα τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους δασκάλους.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές το Δημόσιο: Ποιοι θα ανακουφιστούν, τι προβλέπεται

Νέα ρύθμιση για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται να επεξεργάζεται το...

Taste Atlas: Η Κρήτη στο Νο 3 των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως

Η Ελλάδα σάρωσε την παγκόσμια γαστρονομική λίστα του Taste Atlas,...

Κρήτη: Στο νοσοκομείο από πέτρα στο πρόσωπο ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων

Ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων τραυματίστηκε στη διάρκεια των...