18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Κάλεσμα από συλλογικότητες για αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο με αφορμή την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η κατάληψη Rosa Nera αλλά και η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Πιο αναλυτικα, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και έντα­ξης σε εγκληματική οργάνωση είναι σκανδαλώδης συγκά­λυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί. Είναι ένα συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους.

Αποκάλυψε τους ακατάλυτους δεσμούς προστασίας και ασυλίας της πολύχρονης δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, με τις προσβάσεις τους στο εισαγγελικό, δικαστικό και αστυνομικό σώμα. Έφερε στην επιφάνεια όμως και την τακτική της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ που επι­χειρεί την επαναφορά της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προ­σκήνιο σε συνθήκες όπου παίζει απροκάλυπτα το χαρτί του ρατσισμού και του “νόμου και τάξης”.

Η πρόταση για κατα­δίκη του Ρουπακιά αλλά και απαλλαγή όλων των συνεργών του τάγματος εφόδου που ξεκίνησε από τα γραφεία της ναζιστι­κής συμμορίας της Νίκαι­ας αποτελεί σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονικής δράσης των νεοναζί. Απαλλάσσει και την ηγεσία της ΧΑ από κάθε ευθύνη σβήνοντας τα συ­ντριπτικά στοιχεία με τις επικοινωνίες των μελών με Λαγό και Μιχαλολιάκο.

Αντίστοιχα η εισαγγελέας εισηγήθηκε να πέσουν στα μαλα­κά οι χρυσαυγίτες για την βάρβαρη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών με την μετατροπή της κα­τηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπού­μενη σωματική βλάβη!

Στην ίδια μεθόδευση υποβάθμισης  των κατηγοριών προχώρησε και για τις δολοφονικές επιθέ­σεις κατα των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από την έδρα θα μετατρέψει την δίκη στο μεγαλύτερο πλυντήριο των εγκλημάτων ναζιστικής οργάνωσης μετά τη δίκη των ναζί του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη.

Θα αποτελέσει βήμα νομιμοποίησης της δολοφονικής φα­σιστικής βίας και της σκανδαλώδους συνεργασίας της ΕΛΑΣ ανοίγοντας το δρόμο να επιστρέψουν ξανά στους δρόμους οι φασίστες αξιοποιώντας την ρατσιστική εκστρατεία της κυ­βέρνησης της ΝΔ.

Δώσαμε μάχη σαν αντιφασιστικό κίνημα για να φέρου­με τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο εδώλιο, για να μπει τέλος στις επιθέσεις τω ταγμάτων εφόδου από τα γραφεία-ορμητήρια τους, για να τους πετάξουμε έξω από τη Βου­λή, κάτι που το πετύχαμε.

Είναι ώρα να κλιμακώ­σουμε για να μην επιτρέ­ψουμε να πέσουν στα μα­λακά οι νεοναζί. Μπροστά είναι η μεγάλη διεθνής κι­νητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μέχρι τότε πολι­ορκούμε διαρκώς το δικα­στήριο για να νοιώσει την οργή και τη δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, για να κλείσει κάθε επιλογή της κυβέρνηση και του κρατικού μηχανισμού να τους επαναφέ­ρουν στους δρόμους και τη πολιτική ζωή, για να πάνε οριστι­κά φυλακή οι δολοφόνοι.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η κατάληψη Rosa Nera αναφέρει:

Δεν πάει πολύς καιρός που το αντιφασιστικό κίνημα σταμάτησε την προσπάθεια των ντόπιων φασιστών να εκφραστούν μέσα από ένα ισχυρό νεοναζιστικό κόμμα.

Σήμερα το κράτος συνεχίζει την εφαρμογή ενός μέρους της ατζέντας των νεοναζί: απαγάγοντας και φυλακίζοντας πρόσφυγες, καταστέλλοντας καταλήψεις, πουλώντας πολεμικά σενάρια, ετοιμάζοντας τη νέα επίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

"google ad"

Σε αυτό το πλαίσιο, η εισαγγελική πρόταση στην Δίκη της Χρυσής Αυγής που ουσιαστικά αθωώνει τα στελέχη της, εκφράζει προσδοκίες ρατσιστικών κομματιών της κοινωνίας, της αστικής τάξης και του δικαστικού κόσμου. Αυτό άλλωστε δείχνει και η αναζωπύρωση ρατσιστικών επιθέσεων στα Χανιά και αλλού.

Είμαστε ενάντια στις φυλακές, είμαστε όμως και ενάντια στους φασίστες και δίπλα στους αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην Αντιφασιστική συγκέντρωση – μικροφωνική στην Πλατεία Αγοράς το Σάββατο 21/12 στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε κείμενό της αναφέρει:

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση των κατά συρροή εγκλημάτων της φασιστικής Χρυσής Αυγής, συμπίπτει με ένα όργιο αστυνομοκρατίας, κρατικής βίας και καταστολής που στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή του λαού και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση του «νόμου και της τάξης» σε κλίμα αγαστής ομοψυχίας με το ΣΥΡΙΖΑ και το υπόλοιπο αστικό πολιτικό προσωπικό, συστηματικά συνεχίζει την πολιτική «όλα στο κεφάλαιο» λεηλατώντας δικαιώματα και οδηγώντας το λαό σε βαθειά φτώχεια χωρίς τέλος.  Εξευτελιστικοί μισθοί, συντάξεις και τιμές αγροτικών προϊόντων οδηγούν την εργατική τάξη και όλο τον κόσμο της δουλειάς στην ανέχεια και την εξαθλίωση για να αναπτύσσονται έτσι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και οι ληστρικές επενδύσεις τους. Την ίδια ώρα με καθεστώς «εθνικής ομοψυχίας» τυχοδιωκτικά δίνουν τη χώρα πολεμικό ορμητήριο στις ΗΠΑ, και ποντάροντας σ’ αυτό και στις συμμαχίες με τους σιωνιστές του Ισραήλ και το φασίστα Αλ Σίσι της Αιγύπτου, έχουν οδηγήσει σε πρωτόγνωρα επικίνδυνη όξυνση τον αντιδραστικό ανταγωνισμό  με την αστική τάξη της Τουρκίας.

Εντείνουν την κρατική καταστολή και επιβάλουν καθεστώς φασιστικοποίησης με καθημερινές αντιδημοκρατικές προκλήσεις (πρόσφατα Κουκάκι- πλαστικές σφαίρες) με στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό, για να τον έχουν στο περιθώριο.

Μόνο στο δρόμο της μαζικής πάλης για τη διεκδίκηση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ζωής και του δίκιου μας μπορούμε να βάλλουμε φραγμό στα σχέδιά τους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ