30.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής κι Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Παρά τις προσπάθειές της ομοσπονδίας των τροφίμων ποτών και των συνδικάτων της ανά την Ελλάδα ακόμα δεν έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση του 2010.      Τη        στιγμή που όλα τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν και που η υγεία και η παιδεία ιδιωτικοποιείται η εργοδοσία αρνείται να δεχτεί την παραμικρή αύξηση στους μισθούς μας προβάλλοντας την δικαιολογία της κρίσης.

Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να δουλεύουμε με μισθούς και όρους εξαθλίωσης, για να συνεχιστούν τα τεράστια κέρδη που έχει συνολικά η τάξη τους όλα αυτά τα χρόνια, μόνο στις ελβετικές τράπεζες υπάρχουν 600 δις ευρώ καταθέσεις ελλήνων καπιταλιστών. Είναι ο πλούτος που έχει προκύψει από τον ιδρώτα μας που μας ξεζουμίζουν καθημερινά οι επιχειρηματίες αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, τα πλοία, τις τράπεζες. Επειδή λοιπόν τα λεφτά υπάρχουν, και μας τα φάγανε μια φορά όταν σαν εργάτες τα παράγαμε αλλά ποτέ δεν τα είδαμε, μας τα τρώνε και δεύτερη αφού μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πάλι εμείς τη κρίση τους ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αντιδράσουμε στα μέτρα που έχουν εφαρμόσει και σ’αυτά που πάνε να εφαρμόσουν. Να οργανωθούμε στο σωματείο μας και μαζί να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αυτά όλα που μας ανήκουν αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες έναν αιώνα πριν και που μας τα παίρνουν με θράσος μέσα σε λίγους μήνες.

Με βάση όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του σωματείου μας συνεδρίασε και αποφάσισε ότι σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το να πάρουμε όλοι οι εργάτες μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ της πρωτομαγιάς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ στην πλατεία ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για το Συνδικάτο

Η Πρόεδρος: Αλαμάνου Αγγελική

Ο Γ.Γραμματέας: Τσουπάκης Νίκος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....