15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάτοικοι της Παλιάς Πόλης: Μόνο Σαρρής, Σημανδηράκης ανταποκρίθηκαν. Η απουσία των άλλων μας λυπεί

Ημερομηνία:

Μόνο δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο Γιάννης Σαρρής και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωση εξέφρασε την απογοήτευσή του ενώ επισήμανε για ακόμη μια φορά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης.

Διαβάστε τι αναφέρουν σε κείμενο που έστειλαν στην εφημερίδα μας:

Κύριε Διευθυντα

Από την εφημερίδα σας είχαμε κάνει δημόσιο κάλεσμα στους υποψηφίους Δημάρχους της πόλης μας για να τους ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης.

Ανταποκρίθηκαν και ήρθαν για ενημέρωση και συζήτηση οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Σημαντηράκης Παναγιώτης και Σαρρής Γιάννης, με κλιμάκια υποψηφίων συμβούλων.

Το αρμόδιο όργανο για να εκφράζει και να εκπροσωπεί τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων, το οποίο, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του στις 21-5-2019, υπογραμμίζει τα παρακάτω:

Η απουσία των άλλων υποψηφίων Δημάρχων μας απογοήτευσε πολύ.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε κάθε κατεύθυνση ότι αισθανόμαστε πολύ θυμωμένοι από την αυξανόμενη πίεση που δεχόμαστε στο περιβάλλον που ζούμε, ένα δομημένο περιβάλλον εξαιρετικού κάλλους, χώρος αρχαιολογικός αλλά με προβλήματα λειτουργικά δυσεπίλυτα. Και καμιά Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν στάθηκε με σοβαρότητα για να τα αμβλύνει έστω.

Οι κατοικίες μας έχουν χάσει την ιδιωτικότητά τους. Είναι στο έλεος της ηχορύπανσης. Δεν υπάρχουν για μας ώρες κοινής ησυχίας. Έως αργά τις νύχτες υποφέρουμε από εκκωφαντικούς θορύβους, από τις μουσικές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από τις φωνάρες και τα χασκόγελα των θαμώνων τους.

Επίσης, δίκυκλα και αυτοκίνητα κυκλοφορούν μέρα νύχτα στον ιστό της Παλιάς Πόλης και με πειραγμένες εξατμίσεις ακόμα. Και προστίθεται και η ηχορύπανση των εργολάβων που βιάζονται να τελειώσουν. Οι μαθητές και οι φοιτητές που ζουν στην Π.Π. πρέπει, ενόψει της εξεταστικής περιόδου, πάλι να αναζητήσουν στέγη αλλού για να διαβάσουν και να κοιμηθούν.

Για τη ρύπανση του αέρα που αναπνέουμε στα σπίτια μας, θα επαναλάβουμε αυτό που μας είπε κάτοικος, ότι όλα τα ρούχα στη ντουλάπα τους μυρίζουν τσίκνα.

Η αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου στερεί ζωτικό χώρο από εμάς και τους πεζούς. Στους πεζόδρομους και τις πλατείες απλώνονται εκατοντάδες τραπεζοκαθίσματα, σε σημείο να είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Ζούμε με το φόβο έκτακτου περιστατικού και δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια. Και αυτό είναι τραγικό.

Η προσβασιμότητα στα σπίτια μας με τα αυτοκίνητά μας είναι σχεδόν απαγορευμένη. Ακολουθούμε λέει το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων 7-11 πμ.

"google ad"

Και οι κάρτες στάθμευσης που κατέχουμε είναι χωρίς αντίκρισμα. Οι θέσεις που μας παραχωρήθηκαν είναι μόνιμα κατειλημμένες, παρανόμως, κι εμείς τρέχουμε σε αναζήτηση θέσης πολύ μακριά από τα σπίτια μας.

Κύριε Διευθυντά.

Εμείς οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης περιμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες το αυτονόητο, την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμη θα θέλαμε να τα συζητήσουμε με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας.

Ο πρόεδρος: Μάρκος Ε. Καραβιτάκης
Ο γραμματέας: Βασίλης Γιατρουδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ