21.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

“Καθήκον μας η αντίσταση”: Πολίτες του Ηρακλείου ξανά έξω από το Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς συνεχίζεται. Συμπολίτες μας εδώ και χρόνια, κάθε Τετάρτη βρίσκονται έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, όχι επειδή έχουν κάποιο συμφέρον αλλά για να προασπίζουν τις ζωές συνανθρώπων τους, επειδή πιστεύουν ότι αυτό είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Έτσι και αυτή την Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Έξω από το ειρηνοδικείο βρέθηκαν πολίτες για να συμπαρασταθούν σε πολίτες.

Μεταξύ των ακινήτων που μπήκαν σε πλειστηριασμό ήταν και τριώφορη οικοδομή που βρίσκεται στην παραλία του Λιμένα Χερσονήσου. Το ακίνητό του εκποιήθηκε από την τράπεζα Πειραιώς αντί 750000,00€ με την οποία είχε έρθει σε συμφωνία ώστε να απαλλαγεί από κάθε χρέος του τόσο προς την τράπεζα και εφορία όσο και προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Όμως άγονος κατέληξε ο πλειστηριασμός των ακινήτων μιας άλληςς ανώνυμης εταιρίας από την τράπεζα Πειραιώς (δύο βιοτεχνικά κτίρια στην ΒΙΠΕ και ένα βιοτεχνικό κτίριο 2036τμ σε οικόπεδο 6000τμ στην Φοινικιά).

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα πολιτών της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών τονίζει:

H ύπαρξη εύρωστης μεσαίας τάξης συμβαδίζει με την κοινωνική ευημερία  ενώ η έλλειψη ή συρρίκνωσή της με την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Συνεπώς με την μνημονιακή πολιτική της λιτότητος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον βασικό κορμό της ήδη ισχνής μεσαίας τάξης βάλλονται όσο ποτέ άλλοτε με απώτερο στόχο την οριστική επιστροφή του Έλληνα στον «ολιγαρκή» και «βολικό» μεσαιωνικό τύπο ανθρώπου.

Είναι καθήκον όλων μας να αντισταθούμε στα σχέδια των σύγχρονων κοτσαμπάσηδων που θέλουν να λεηλατήσουν τις περιουσίες μας και  την χώρα εκχωρώντας την  στους διάφορους «επενδυτές».

Συνεχίζουμε την μάχη με δύναμη και αποφασιστικότητα….

Δείτε σχετικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Q6B9hhM0xWE”]

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...