15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικης Αγοράς.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφε συναδελφισα

Την  «επόμενη μέρα» της πανδημίας για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της υγείας και της ζωής μας, φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο.

Σειρά έχει τώρα η λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» ή με άλλα λόγια η διάλυση των ωραρίων. Δουλειά 365 μέρες το χρόνο από το πρωί έως το βράδυ και όποιος αντέξει. Προωθείται στην ουσία η διάλυση της οικογενειακής και προσωπικής ζωής

Με το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διευρύνεται παραπέρα  η απελευθέρωση των ωραρίων , της κυριακάτικης εργασίας σε δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα. Όσο διευρύνονται οι ώρες λειτουργίας  τόσο το ντόμινο για το σύνολο της οικονομίας  θα συνεχίζεται.

Γνωρίζουμε καλά ότι για να επιβιώσουμε εμείς  οι αυτοαπασχολούμενοι  οι μικροί έμποροι  σε συνθήκες παραπέρα απελευθέρωσης του ωραρίου θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το δικαίωμά στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος ατομικός και οικογενειακός  θα συρρικνώνεται, η υγεία μας θα  επιβαρύνεται.

Οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν εισόδημα, και να βρίσκονται και δίπλα στα παιδιά τους, ταυτόχρονα.

Η απελευθέρωση του ωραρίου βοηθάει μόνο τους μεγάλους που απασχολούν εκατοντάδες και χιλιάδες εργαζομένους. Η παραπέρα απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, πολύ γρήγορα θα κάνει τη ζωή για την πλειοψηφία των εργαζομένων λάστιχο. Πολύ σύντομα όμως θα χτυπήσει και τη δικιά μας πόρτα. Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό να γίνεται στο παρελθόν.

Η ζωή  μας άλλα  και των εργαζόμενων είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ενώνονται  με χίλια νήματα στην οικογένεια, στην οικονομία στην κοινωνία

Η θέση μας βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων. Στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων που είναι ταυτόχρονα και υπεράσπιση των δικών μας  δικαιωμάτων. Κάθε υπονόμευση των αναγκών και της ζωής των εργαζόμενων, είναι δελτίο θυέλλης για την ζωή μας.

Ο σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων   (ΣΕΒ) ,ο σύνδεσμος λιανικής πώλησης Ελλάδας.  (ΣΕΛΠΕ) χαιρετίζουν από κοινού  το  νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Τυχαίο;

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ βρίσκουν στο νομοσχέδιο αρκετά θετικά εκσυγχρονιστικά στοιχεία. Τραγικό;

Η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ)  αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν βγάζουν κουβέντα. Και τι να πουν άλλωστε όταν έχουν πρωτοστατήσει στην διεύρυνση των ωραρίων. Όταν έχουν βάλει πλάτη για την διάλυση της Κυριακάτικης αργίας όταν   δεν λένε πουθενά για την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας.

"google ad"

Ενώ λοιπόν έχουμε ζητήσει από 29/5 να συζητηθεί το θέμα(διευθέτησης εργάσιμου χρόνου) στο διοικητικό συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου το προεδρείο αρνείται. Καλούμε το προεδρείο έστω και την τελευταία στιγμή   να συνεδριάσει  το διοικητικό συμβούλιο  και να  πάρει απόφαση ,να καταδικάσει το νομοσχέδιο αυτό που μας γυρίζει χρόνια πίσω.

Συνάδελφε, συναδελφισα

Έχουμε δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, στην ξεκούραση. Απαιτούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας. Την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο εργασίας. Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να δώσουμε το παρών στις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων της πόλης μας στις 10 Ιουνίου στις 10:00π.μ στη πλατεία της Αγοράς.

Οι εκλεγμένοι  στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων  με την Αγωνιστική Συνεργασία εμπόρων Χανίων

Βουρλακης Νικος

Κανδηλιερακης Γιώργος

Μπινια Ιωάννα”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...