20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Tο Σωματείο Διανομέων συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης

Ημερομηνία:

Tο Σωματείο Διανομέων συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργειου Εργασίας.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς  της πόλης μας στην απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία της δημοτικής αγοράς την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10 πμ.

Τα συνεχή εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν σε συναδέλφους διανομείς σε όλη την Ελλάδα ,αλλά και στην πόλη μας ,με πολλά από αυτά  ακόμα και θανατηφόρα , αποδεικνύουν ότι το επάγγελμα μας είναι βαρύ και ανθυγιεινό. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν τους διανομείς εκτός βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Στην πόλη μας πολλοί συνάδελφοι είναι δηλωμένοι πολύ λιγότερες ώρες ακόμα και από το 8ωρο ενώ δουλεύουν σε καθημερινή βάση ακόμα και παραπάνω από δέκα ώρες. Έχει γίνει καθεστώς οι εργαζόμενοι να πληρώνουν ανάλογα την επιχείρηση που δουλεύουν από 70 έως και 120 ευρώ στον εργοδότη για να τους βάζει πλήρη ασφάλιση. Ο οικονομικός εκβιασμός μαζί με την χρόνια υποστελεχωμένη επιθεώρηση εργασίας έχουν δώσει στη μεγαλοεργοδοσία τη δυνατότητα  να παζαρεύουν την ασφάλιση των διανομέων σαν να μην είναι δικαίωμα τους. Συνάδελφοι μας αναγκάζονται να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να μαζέψουν από το ωρομίσθιο τους όσα χρειάζονται για τη συντήρηση των μηχανακιών τους, τα δώρα που δεν παίρνουν και τις απλήρωτες άδειες.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζόμενων και να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς , έρχεται να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που νομιμοποιεί την ατελείωτη δουλειά στους δρόμους για τους διανομείς και να δώσει περιθώριο για μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για μείωση ωραρίου και πιο αξιοπρεπείς μισθούς , η διευθέτηση χρόνου που προβάλλεται ως δήθεν δικαίωμα του εργαζομένου θα σημαίνει στην πράξη ατέλειωτες ώρες στους δρόμους όποτε έχει δουλειά το μαγαζί και για εμάς τους διανομείς περισσότερα ατυχήματα από την μαζεμένη κούραση. Η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ η αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας είναι πράγματα που έχουν εναν και μόνο στόχο. Έναν αποδυναμωμένο και μόνο εργαζόμενο απέναντι  στις ορέξεις και στην κερδοφορία των αφεντικών.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη της επιχείρησης.

Εταιρικά μηχανάκια, αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρηση τους.

Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί τη δράση των εργατικών σωματείων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...